palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

KULTarcok – Művészi selfie fotópályázat

kulterKULTarcok – Művészi selfie fotópályázat. Amatőröknek és profiknak, 420 000 Ft értékű összdíjazással! Fotózd le magad a saját KULTközegedben, és mutasd meg, hogy a te világod a legmenőbb!

Nevezés és szavazás itt: www.goo.gl/BMHM8S

Határidő: 2014. március 20. 23:59

Bizonyítsd be, hogy a selfie is rendelkezhet művészi kifejezőerővel, ha jó kezekben, jó arcokról készül! Gyűjts minimum 30 szavazatot, hogy a zsűri elé kerüljön a képed, vagy legyél a három legnépszerűbb közt a garantált közönségdíjakért! Kerüljön ki a te képed is a MODEM kiállítására és nyerd meg a KULTer.hu 420.000 forint összdíjazású pályázatának KULTnyereményeit!

Nyeremények

Díjátadó és kiállítás

A díjátadóval egybekötve a legjobb pályamunkákból kiállítás is nyílik a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Zöld Szamár kávézójában, 2014. március 29-én (szombaton), a KULTOK III – A populáris kultúra medialitása című konferencia keretében, melyet a József Attila Kör, a DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék és a KULTer.hu szervez.

A fotópályázat győzteseinek – interjúk és képsorozatok formájában – publicitást biztosítanak a KULTer.hu és partneroldalai!

Mi kerülhet a díjazottak csomagjába?

 • Dedikált CD-k, relikviák, koncertbelépők a Kistehén zenekartól; relikviák a The [Hated] Tomorrow zenekartól és aCarbovaristól; dedikált CD-k a Hősöktől, a Magashegyi Undergroundtól és az Esti Kornél zenekartól
 • Daige-, Nubu-, RekaVagodivattermékek és a Soie Essentielle egyedi készítésű ékszere
 • Tiszteletjegyek a MODEM kiállításaira és nagyméretű képzőművészeti albumok
 • Belépőjegyek a 2014-es Campus Fesztiválra
 • József Attila Kör Irodalmi Egyesület magyar- és világirodalmi sorozatának kötetei
 • I. kategóriás szabadbérletek a Csokonai Színház előadásaira
 • Örökség Kultúrpolitikai Intézet reprezentatív múzeumi albumai
 • Az Eötvös Kiadó könyvei
 • Borháló minőségi borai
 • PRAE.HU-Palimpszeszt Kiadó kiadványai
 • Az Agave Kiadó kötetei
 • Műút folyóirat teljes évfolyamai
 • Noran Kiadó kiadványai
 • Scolar Kiadó könyvei

Letölthető dokumentum

Cultest_KULTarcok_fCultest_KULTarcok_fotopalyazat_felhivas

Szabályok

Mit kell tenned, ha kész a kép?

Az elkészített képet töltsd fel, a fejlécben a “Nevezés” gombra kattintva és kérd meg minél több barátodat, hogy ők is osszák meg a fotódat és szavazzanak rá! A versenybekerüléshez minimum 30 szavazattal kell rendelkezni, a 3 közönségdíjat a legtöbb szavazatot begyűjtő képek készítői kapják. A 3 szakmai díjat és a különdíjakat a zsűri ítéli oda. A szavazást 2014. március 20-án, éjfélkor zárjuk le.

Az önarcképre utaló selfie kifejezés előfordulása egyetlen év alatt 17 000 százalékkal nőtt az angol nyelvű szövegekben, a KULTer.hu ennek apropóján rendezi meg a portál profiljához illő fotópályázatot! A versenyre bárki jelentkezhet egy magáról baráti, szociális közegében készített önarcképpel, amely kifejezi a saját (szub)kulturális világát, életvitelét!

Milyen fotót csinálj?

A fotó készülhet például egy kiállítás installációjában ökörködve; egy figura beadásakor gördeszkásokkal és BMX-esekkel; egy party fényei közt a haverokkal; a kedvenc könyveid társaságában; szerepjátékozás közben vagy a kedvenc zenekarod koncertjén, amint éppen a tömeg fölé magasodsz. De egészen másban is gondolkodhatsz vagy kombinálhatod a lehetőségeket! A háttér és a kiegészítők a fantáziádra és stílusodra vannak bízva! Az eszközt is te szabod meg: fotózhatsz előre beállított vagy kézben tartott géppel, profi, félprofi vagy amatőr fényképezővel, de akár telefonnal is, a lényeg a végeredmény egyedisége!

Zsűri

A szakmai díjakról döntő zsűri:

Csontó Lajos (Munkácsy-díjas képzőművész, az Esterházy Károly Főiskola docense); Kukla Krisztián (a MODEM igazgatója, esztéta); Miki357 (kliprendező, fotóművész); Áfra János (a KULTer.hu főszerkesztője, műkritikus); Vass Norbert (a KULTer.hu vizuálKULT rovatának szerkesztője, műkritikus); Zahorján Ivett (a Rebellive divatblog és a KULTer.hu popKULT rovatának szerkesztője).

LINK: KULTarcok – Művészi selfie fotópályázat