palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MAOE Labirintus pályázata

maoe pályázatA  Magyar  Alkotóművészek  Országos  Egyesülete  (MAOE)  pályázatot  hirdet  tagjainak Labirintustémakörben.  Pályázni  lehet festészet, szobrászat, grafika, alkalmazott grafika, textil, gobelin, kerámia, ötvös, üveg, belsőépítészet és fotóművészet kategóriákban.
A kiállítás tervezett időpontja: 2014. szeptember 5 −november 2.

Helyszín: MűvészetMalom Szentendre

Tematika:

„…a labirintus jelképben az a mód jelenik meg, amellyel a különbözőtörténelmi korokban az ember saját sorsát ábrázolta, mindig változatlanul fenntartva  egy  lényeges  vezérelvet,  vagyis  azt  a  tudatot,  hogy  mindenkor  elérhetjük  lelkünk  szabadságát:  hol  a  hit, hol  a  megismerés segítségével, vagy csak azzal az elszántsággal, amellyel szembeszállunk a sorssal.”

A művészetben sziklavésetek, képek, szobrok, versek és évszázados metszett sövények tanúskodnak erről. Olykor csak áttételes érzésként, játékosan, máskor pontosan megfogalmazott, képben is megjelenített mítoszok formájában. A labirintus téma legismertebb verziója a görög mondavilágból  származó  történet.  A  korai  labirintusok  elsődlegesen  spirituális  jellegűek  voltak,  s  ez  jellemzőa keresztény korszak ún. zarándoklabirintusaira is. A labirintus olyan archetipikus kép, mely ma is számtalan indíttatást nyújthat a művészi kifejezése számára. „…ezek a képek mint ősi és autonóm jelenségek jelen vannak lelkünk mélységeiben. Más szóval ezek a jelek nem biztos ismeretek rögzülései, hanem egyfajta érzelmi „sokk” emlékei és felébresztői.”

A  labirintus  témából  rendezendőkiállítás újabb lehetőséget  kínál  a  művészek  számára,  hogy  be-és megmutatkozzanak egymás és a nagyközönség előtt.

A  kiállításra  jelentkezni  az  elkészült  művek  digitális  fotóival  lehet,  amelyeket 2014.  május  30-ig, a www.activium.hu/labirintus regisztrációs felületenkérünk elküldeni, a  következő paraméterek  alapján:  hosszabbik  oldal  minimum  150 mm,  300  DPI  felbontás,  JPG  fájlformátum.

A térbeli művekről legalább két, legfeljebb három különbözőnézetből készült képetkérünk. A kiállításra alkotónként három műfotójával lehet nevezni.Nyomtatékosan kérjük, hogy pontosan tüntessék fel az alkotó nevét, a műcímét, méretét és technikáját! Az elfogadott műről 2014. július 15-ig e-mailben értesítést küldünk. Az elfogadott műmérethatára: 100 ×120 cm.

A fotók alapján szakmai zsűri választja ki a kiállításra kerülőegy-egy művet, amelyeket 2014. augusztus 11−12−13. között 9−17 óráig a kiállítás helyszínén kell személyesen benyújtani, MűvészetMalom, 2000 Szentendre, Bogdányi út 32.

A kiemelkedőalkotásokat műfajonként egy-egy szakmai elismerésben részesítjük.

A művek visszaadása a fenti helyszínen: 2014. november 3−4−5. (hétfő−kedd−szerda) 9−17 óráig.

Minden pályázaton részt vevőművész vállalja, hogy pályaművét a kiállítás helyszínére az installáláshoz szükséges alkotóelemekkel együtt, grafikák,  fotók  esetében  keretezve  beszállítja,  illetve  a  kiállítás  zárása  után  onnan  elszállítja.  Mivel  a  művek  biztonságos raktározására  a helyszínen nincs lehetőség, az el nem szállított művekért a pályázat kiírói felelősséget nem vállalnak.

A  kiállításhoz  magyar-angol  nyelvű  katalóguskészül, amelyben azokat a műveket  áll  módunkban  szerepeltetni,  amelyekről megfelelő minőségű(a fentiekben leírt felbontású) digitális fotó érkezik.

Letölthető dokumentum

Pályázati kiírás

Felhívjuk a kedves kollégák figyelmét, hogy a kiállításon csak rendezett MAOE tagdíjjal rendelkező tagjaink vehetnek részt.

LINK: MAOE Labirintus pályázata