palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jön!!! Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása – Norvég Alap pályázat

2013 második negyedévétől várhatóak a Norvég Alap Kulturális és természeti örökség megőrzése és megújítása céljából kiírt pályázatai. A fenntartható helyi közösségek és a társadalmi kohézió erősítése érdekében a támogatás a kulturális és természeti örökség védelmét, megőrzését és hozzáférhetőségének javítását célozza. A program keretének minimum 10%-a egy kis összegű támogatási alap részére kerül elkülönítésre, mely egyrészt a kulturális sokszínűség, másrészt a donor országokkal való kulturális kapcsolatok erősítését szolgáló projekteket támogat.
A program felelőse a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága, együttműködésben a Norvég Kulturális Örökség Igazgatósággal (RA). A program donor oldali jóváhagyását követően a pályázati kiírások 2013 második negyedévétől várhatóak.
A várható pályázható keretösszeg: 3,37 milliárd Ft.
A várható pályázati kiírások száma: 5
Pályázói kör: központi költségvetési szervek, önkormányzatok, nonprofit szervezetek, alapítványok, egyházak és egyházi intézmények, non-profit gazdasági társaságok, kulturális szervezetek
Támogatási intenzitás: 90-100%
Beavatkozási területek:
  • Természeti és kulturális értékek összekapcsolt fejlesztése
  • műemlékek hiteles és eredeti funkciójukban történő helyreállítása
  • kulturális értékek digitális megőrzése
  • kulturális csere, kulturális sokszínűség erősítése
  • kétoldalú együttműködések a kortárs művészetek területén