palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Künstlerstadt Kalbe: Nyári rezidencia pályázat

A Künstlerstadt Kalbe, egy innovatív projekt az Altmark régióban (Szász-Anhalt), amelynek célja, hogy a demográfiai változásokkal szemben a művészet és a kultúra segítségével lépjen fel. A projekthez ösztöndíjat hirdetnek.

A Joseph Beuysra utaló társadalmi plasztika koncepciójának megfelelően a Künstlerstadt Kalbe olyan helynek tekinti magát, ahol a művészet kreatív erejét szabadjára kell engedni egy szabad, fenntartható és élhető társadalom építése érdekében.

Hat héten át, 2023. július 22. és augusztus 27. között minden művészeti ág (képzőművészet, irodalom, előadóművészet, zene, film, fotó, médiaművészet, interdiszciplináris projektek) hazai és nemzetközi alkotóit meghívják, hogy vegyenek részt egy ilyen társadalmi plasztikában Kalbe városában, és járuljanak hozzá saját projektötleteikkel.

Az ösztöndíj magában foglalja:

  • Ingyenes szállás az ösztöndíjasok számára.
  • Ideiglenes, kivételes stúdiók és munkaterek.
  • Alapvető készlet munkaanyagokból, szerszámokból és technikai felszerelésekből.
  • Utazási költségtérítés finanszírozása és adott esetben a vízumdíj kiegészítése (kizárólag a külföldről érkező ösztöndíjasok esetében).
  • Egy művész szponzorálása a Kalbenseri tartózkodás ideje alatt.
  • Lehetőség saját művek kiállítására a „die 8” galériában.

A felhívás minden szakterület hazai és nemzetközi művészeinek, kollektíváinak vagy diákjainak szól: képzőművészet, irodalom, előadóművészet, zene, film, fotó, médiaművészet, interdiszciplináris projektek, korhatár nélkül.

Letölthető dokumentum

Call_for_Application

Künstlerstadt Kalbe: Nyári rezidencia pályázat

Határidő: 2023. június 16.