palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Látványkonyha grafikai pályázat

A tervezőgrafika sajátos műfaj. Legtöbbször megmondják miből, sőt többnyire azt is, hogy mit főzzünk vizuális konyhánkban. A hozzávalót megkapjuk, a menüt nem mi állítjuk össze. Van itt egyáltalán mozgástér egy jó szakács számára, aki önmagát is örömmel belefőzné mindabba, ami a szemünket táplálja? A készlet adott, de az íz, a látvány, a forma a készítőn múlik. A vendég szeme sokféleképp jóllakhat, mert minden „konyha” másképp tálal. Sokféle ízlés szerint készíthető el a „szem-eledel”. Az „ugyanaz” így lehet mégis ezer féle módon más! Lássuk, hogy az itt megadott hozzávalókból a leírt instrukciók alapján hány féle látvány főzhető?


Betű: Nexa Slab betűcsalád, Szín: Pantone Proc Black, Pantone 032, Pantone 123, Pantone Proc Blue vagy ezek CMYK bontása 100%-os fedettségben, Forma: síkidomok és kézzel rajzolt formák (akár vegyesen is). A felsorolt összetevőkhöz összesen egy saját fűszert lehet használni, de az nem haladhatja meg az egész felület 10 százalékát.

Részvételi feltételek
A pályázaton 18. életévüket betöltött természetes személyek, illetve jogi személyek vehetnek részt. A pályázaton való részvétel ingyenes. Mód van csoportos pályázat benyújtására is, de egy pályázó csak egy csoportos pályázatban vehet részt. A pályázaton való részvétel egyben nyilatkozat is a pályázó részéről, hogy 1: a beadott alkotás saját munkája, és más szerzői, vagy személyiségi jogait nem érinti, illetve, hogy 2: a beadott művet, ha ez az alkotás erre a pályázatra készül, az alkotó nem publikálja sem online, sem offline felületen a kiállítás időtartama előtt. A pályázaton való részvétel automatikusan a pályázati feltételek elfogadását jelenti. Jogorvoslatnak helye nincs.

Beadható művek
Minden olyan munkával részt lehet venni a pályázaton, amely képi és/vagy verbális utalással kötődik a címhez. Bármilyen tervezőgrafikai műfajban készült munkával lehet pályázni. Csak nyomtatott anyagokat várunk, printen, kiállítható állapotban, kasírozás nélkül. Tárgyakat és egyéb installációkat nem lehet leadni (!). Beadható méret 70 × 100 cm. Egy pályázó maximum 5 darab pályaművel nevezhet. Minden pályázati anyag mellé, CD-n vagy DVD-n mellékelni kell a beadott művek digitális reprodukcióit, A/4-es méretű, 300 dpi-s, CMYK tif vagy eps formátumban (nem pdf!), valamint a nevezési lap *-gal jelölt részeit rich text formátumban.

Pályázati anyagok beadása
Minden pályázati anyaghoz mellékelni kell egy nevezési lapot is. A nevezési lapot hiánytalanul kitöltve az alkotás hátoldalára kell ragasztani, úgy, hogy az a szállítás során ne válhasson le. A pályázati anyagokat szeptemberben, munkanapokon 12–15 óra között, személyesen vagy postán lehet eljuttatni a MATT által megbízott stúdió irodájába. Cím: Art Force, 1149 Budapest, Egressy út 100. A pályázati anyagokat gondosan becsomagolva kérjük leadni. A MATT a legnagyobb gonddal jár el az alkotások védelmében, de a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállal. A csomagoláson kérjük jól láthatóan feltüntetni: „Látványkonyha”.

Pályázat elbírálása és a zsűri
A pályázati anyagokat a MATT által delegált szakmai zsűri fogja minősíteni.

A zsűri által a legjobbnak ítélt munka alkotója a MATT szakmai díja melett 200 000 Ft pénzdíjat vehet át.

A legkiemelkedőbb 50 alkotásból nagyszabású kiállítás nyílik a Graphifest keretében, a Design Terminálban. A kiállításhoz kapcsolódóan a MATT katalógust jelentet meg a kiállítás anyagából. A zsűri tagjai: Jacobs Holger (Mind Design) – a zsűri elnöke, Bóna László, Csordás Zoltán, Laki Eszter, Szugyiczky István, Tiszka Annamária, Valicsek Éva.

Kiállítás
A „Látvány-konyha” című kiállítás 2013 novemberében nyílik a Design Terminálban (V. kerület, Erzsébet tér). A kiállítás megnyitója a Graphifest rendezvénysorozat részeként, az Aranyrajzszög kiállítással és díjátadással együtt kerül megrendezésre.

Szakmai előadások
A Graphifest keretén belül a MATT a kiállítás témájához kapcsolódóan szakmai előadásokat is rendez. Az előadások időpontjai és részletei később kerülnek a nyilvánosság elé. A részvétel ingyenes, az előadások magyar nyelven, vagy szinkron tolmács segítségével zajlanak.

Letölthető dokumentumok

kiírás
nevezési lap

A pályázati anyagok beadási határideje: 2013. szeptember 13. 

Forrás: http://www.matt.org.hu/