palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Legkedvesebb magyar népmesém rajzpályázat

Legkedvesebb magyar népmesém, rajzpályázat 5–12 éves, diaszpórában és szórványban élő magyar gyermekek számára.

A pályázat célja, hogy gyermekrajzok segítségével bemutassuk a magyar népmesék varázslatos világát az anyaország határain túl. Szeretnénk szemléltetni, hogy minden magyart, éljen a világ bármely pontján, összekötnek a közös gyökerek, köztük a magyar népmesék világa is. A pályázattal egyben ösztönözzük és biztatjuk a hazájuktól távol élő magyarokat, hogy érdemes átadniuk magyar identitástudatukat az ifjabb generációk számára.

A rajzpályázatra olyan alkotásokat várunk, amelyek bemutatják, hogy az anyaország határain túl élő gyermekeknek melyek a kedvenc magyar népmeséi. Várjuk a klasszikus és jól ismert történeteken túl a kevésbé elterjedt, magyar vonatkozású mesék alapján készített rajzokat egyaránt.

Pályázati feltételek

Pályázni egyénileg lehet, egy gyermektől egy munkát fogadunk el. A rajzok technikai megvalósítása bármilyen eszközzel történhet (színes ceruza, vízfesték, tempera…)

A rajzokat kizárólag digitálisan lehet eljuttatni a következő e-mail címre: nepmese@magyarokegyhelyen.hu

A lefényképezett rajz legyen jó minőségű, nagy felbontású, de maximum 2 MB méretű. A fényképeket .jpg, .jpeg, .png formátumban tudjuk elfogadni.
Pályázati kategóriák: a pályaművek elbírálása során külön kategóriát képeznek a következő korcsoportok: 5–7 évesek és 8–12 évesek.

Az e-mailben a következő adatokat kérjük megadni: a pályázó neve, életkora, lakhelye, értesítési címe (elektronikus), valamint a rajz alapjául szolgáló népmese címe.

Kérjük, beküldéskor figyeljenek a fájlnevek pontos elnevezésére: név, kor, a mese címe ékezetek nélkül (pl. KissJanos-8ev-BabszemJanko)

Közösségi díj

Bár a kiírás egyéni, lehetőség van arra, hogy egy közösség, cserkészcsapat, vasárnapi iskolai csoport egy foglalkozást szervezzen a rajzolásra, és a csapat minden egyes tagja küldjön pályaművet. Ez esetben a közösségi rajz kategóriába is bekerülhetnek a pályázók.

Díjak (korcsoportonként)

  • Első helyezett: szülőkkel egyeztetve, a korosztálynak megfelelő könyv- és/vagy játékcsomag, hangoskönyv, oklevél (cca. 20 ezer forint értékben)
  • Második helyezett: szülőkkel egyeztetve, a korosztálynak megfelelő könyv és/vagy játékcsomag, hangoskönyv, oklevél (cca. 15 ezer forint értékben)
  • Harmadik helyezett: szülőkkel egyeztetve, a korosztálynak megfelelő könyvcsomag, és/vagy hangoskönyv, oklevél (10 ezer forint értékben)
  • 4-10. díj: szülőkkel egyeztetve színezőkönyv és színesceruza-készlet (5 ezer forint értékben)
  • Közösségi díj: a közösség vezetőjével egyeztetve könyv és/vagy játékcsomag, oklevél (30 ezer forint értékben)

Közösségi díjat az a közösség, iskola, szervezet, tánccsoport, óvoda stb. nyerhet, ahonnan a legtöbb, minimum 5 db. pályázat érkezik a beküldő csoport nevének feltüntetésével.

Közönségszavazás

A legsikeresebb alkotások között közönségszavazást indítunk. Erről később (a magyarokegyhelyen.hu, illetve Facebook-oldalunkon) nyújtunk tájékoztatást.

Közönségdíj: szülőkkel egyeztetve könyvcsomag, és/vagy hangoskönyv, oklevél (15 ezer forint értékben)

A szavazók közt kisorsolunk három darab, varrott, kézműves tolltartót.

A pályaműveket elbíráló zsűri tagjai: a programokat irányító Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársa, a kommunikációs ügynökség munkatársa, egy képzőművész/szakértő.

A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes rajzok felkerülnek a Petőfi és Kőrösi Program Facebook-oldalára és Instagram-oldalára, valamint a magyarokegyhelyen.hu weboldalra.

A pályázat benyújtója tudomásul veszi, hogy a beküldött pályaműveket a kiíró szabadon felhasználhatja a programok népszerűsítésére szolgáló felületeken (Facebook, kapcsolódó weboldalak, Instagram, nyomtatott kiadványok, kiállítás stb.)

Beküldési határidő: 2018. december 2., éjfél

Eredményhirdetés: 2018. december 17.