palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó díj 2009

adomanyozo-palyazatA Magyar Adományozói Fórum (MAF) önkéntes válaszadás alapján 2009-ben is felméri a vállalatok adományozási szokásait és a beérkezett adatok alapján Magyarországon egyedülálló módon adományozói listát állít össze, valamint negyedik alkalommal ítéli oda több kategóriában a Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó díjat.

FELHÍVJUK AZ ÉRDEKLŐDŐ VÁLLALATOK FIGYELMÉT, HOGY A MEGMÉRETTETÉS NYÍLT, TEHÁT A FELMÉRÉSBEN BÁRMELY CÉG RÉSZT VEHET, AKI VISSZAKÜLDI A KÉRDŐÍVET.

A kérdőív innen letölthető:

kérdőív

Kérjük, hogy a kérdőívet 2009. november 16-ig a klara.molnar@donorsforum.hu e-mail címre legyenek szívesek visszaküldeni.
Amennyiben a kérdőívvel, vagy a felméréssel kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, felvilágosítást kérhetnek a fenti e-mail címen, illetve telefonon: 06-1-700-00-20, 06-30-210-31-71.

MIÉRT ÉRDEMES A KÉRDŐÍVET VISSZAKÜLDENI?

 • van olyan kategória, ahol nem csupán az adományok összértékét vesszük figyelembe, így kisebb értékű adománnyal is eséllyel lehet pályázni a díjak egyikére
 • a kérdőívet kitöltő cég 2 óra INGYENES KONZULTÁCIÓt vehet igénybe a Magyar Adományozói Fórumtól, melynek során tanácsokat kap adományozói tevékenysége hatékonyság növelésének lehetőségeivel kapcsolatban
 • a kérdőívet kitöltő személy kedvezményesen vehet részt a konferencián és a díjátadó gálán
 • a kérdőívet leghamarabb kitöltő 10 cég ingyenesen megkapja a Magyar Adományozói Fórum szakmai tanulmányát, mely nagy segítséget jelent adományozói tevékenysége fejlesztése során (témakörök: adományozói stratégia, adományozás szervezeti know-how, adományozás technikai know-how)
 • a kérdőívet kitöltő cég felkerül az adományozói listára, melyet minden évben széles körben publikálunk, az elmúlt 3 évben az összes sajtómegjelenés száma körülbelül 100 cikkre tehető, mely komoly marketingértékkel bír

A díj odaítélésének alapja: az egyes cégek által 2008-ban adományozásra fordított összeg (pénzadomány, természetbeni adomány, önkéntes munka), valamint annak nyilvános üzleti adatokkal való összehasonlítása és arányosítása.
Módszertan: A felmérés a Ceenergi hálózat által kidolgozott és a KPMG közreműködésével a magyarországi viszonyokra adaptált standard kérdőív alapján történik.

Az adományozói lista összeállítása és a díj odaítélése a Central and Eastern European Network for Responsible Giving (Ceenergi-hálózat) programjának keretein belül valósul meg. A díjat idén a hálózat minden tagországában (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Románia, Szlovákia, Ukrajna) átadják. A hálózat célja, hogy elősegítse a felelős vállalati adományozás elterjedését. Magyarországot a Ceenergi-hálózatban a Magyar Adományozói Fórum képviseli.

Alapelvek

 1. A Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó évente információt nyújt a cégek által nyújtott adományok pontos összegéről.
 2. A Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó adatai nyilvánosak, a felmérésben bármely cég részt vehet.
 3. A Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó alapjául szolgáló felmérésben való részvétel ingyenes.
 4. A cég a kérdőív kitöltésével válik jogosulttá a Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó alapjául szolgáló felmérésben való részvételre.
 5. A kitöltött adatok valódiságáért a kérdőívet kitöltő cég felel.
 6. A szervező jogosult a közölt adatok valódiságát vizsgálni és további információt vagy dokumentumokat bekérni, melyek alátámasztják a cég által közölt adatok pontosságát.
 7. A szervező garantálja, hogy a közölt adatokat bizalmasan kezeli.
 8. A szervező a közölt adatok alapján különféle kategóriákban oszt díjat valamint az eredményeket a médiában publikálja.

Az adományozói lista összeállításának mintáját a Guardian által 2001 óta közzétett TOP 100 Giving List, valamint a Forbes magazin által összeállított TOP 10 of Giving Companies nyújtja.

Forrás: http://www.donorsforum.hu/