palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Legyél mentor a Bagázs Egyesületben!

A Bagázs Közhasznú Egyesület mentorokat keres munkavállalás támogatására. 2012-ben indult Bagon a közmunkaprogram, ami a telepen élő romák nagy többségének biztosít munkalehetőséget. 2012 előtt sokkal kevesebben tudtak dolgozni, mint ma, de sajnos az elsődleges munkaerőpiac még most is elérhetetlen. Az MPath program célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű munkavállalók elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedését, beleértve a megfelelő munkakörnyezet kialakítását és fejlődési lehetőségek biztosítását, mindezt a munkáltató és munkavállaló kötődésének megerősítésével érve el.

Ma szinte a közmunkaprogram az egyetlen lehetőség az aluliskolázott, hosszú távon munkanélküli, avagy pályakezdő roma embereknek, hogy önálló kerestük legyen. Ez ugyan bevon a munka világába, de továbblépni már nem enged. Kialakult egy olyan rendszer, ami a tehetséges, „már bevált” embereket nem fejleszti, hanem röghöz köti, és újakat alig von be. Minimálbérért kemény fizikai munkát végeznek, megélhetésük mégsem biztosított, egyik napról a másikra kell boldogulniuk. Pedig képességeik fejlesztésével és megfelelő támogatással sokkal többre lennének hivatottak.

Jelentkezési határidő: 2017. január 30.

Mentorprogramunkba olyan embereket keresnek, akik…

  • szereztek már tapasztalatot a munka világában
  • tudják vállalni, hogy támogatják mentoráltjukat, és hetente egyszer találkoznak vele személyesen Bagon vagy Budapesten, 6 hónapon keresztül,
  • részt vesznek Budapesten a február 24-26-ig tartó, három egész napos (este hazamenős) képzésen
  • lelkesek arra, hogy új kihívásokkal nézzenek szembe egy hatalmas élményekkel teli programban!

Amit mi tudunk nyújtani neked

  • együttműködést Magyarország egyik legeredményesebb roma integrációval foglalkozó civil szervezetével
  • képzést, valódi szakmai tapasztalatot, és igazolást a szakmai gyakorlatról; szakmai fejlődési lehetőséget és kihívást jelentő feladatokat, lehetőséget a csapatmunkára (és ez most tényleg nem bullshit!)
  • rengeteg új élményt, tanulást – nem csak a munkatársaktól, hanem a telepen élőktől és a többi önkéntestől is
  • kulcsszerepet a generációkon átívelő társadalmi integrációban, mert munkáddal jelentősen hozzájárulhatsz egy merőben új személet széles körű elterjesztéséhez, amely nemcsak most, de a felnövekvő generációk életében is meghatározó lesz, és a romákkal kapcsolatos legmélyebb előítéletek megingásához vezet.

Jelentkezés
Ha felkeltettük az érdeklődésedet és még kérdéseid vannak, nézz körül a honlapunkon vagy írj a jelentkezes@bagazs.org email címre!
Ha csatlakozni szeretnél, légyszives küldd el önéletrajzodat és egy kis motivációs levelet 2017. január 30-ig a jelentkezes@bagazs.org emailcímre!

A jelentkezési határidő: 2017. január 30.

Mentorprogram Bagázs Közhasznú Egyesület