palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tanulás design és közösségi szolgálat 2.0. – képzés felhívás

Az X Labor rendhagyó és innovatív képzési program olyan pedagógusok számára, akik sikerélményeket keresnek a tanításban, nyitottak a szakmai fejlődésre, eredményesebbekké szeretnének válni a tanulási folyamatok tervezésében, és érdeklődnek a közösségi szolgálatban rejlő kiaknázatlan lehetőségek iránt.

Egy újabb képzés, amire nincs időm? 

Igen. És mégsem… Tudjuk, hogy a pedagógusok túlterheltek, és alig van módjuk arra, hogy további feladatokban elköteleződjenek. De tudjuk, hogy sok tanár keres működőképes eszközöket, amelyekkel frissítheti a tudását. Tudjuk, hogy sok tanár marad magára a módszertani kérdéseivel. És sok tanár keresi a megoldást a szakmai kiégés ellen.
Az X Labor célja, hogy megoldásokat nyújtson ezekre a kihívásokra, lehetőséget adjon a pedagógusok számára a kollaboratív tanulásra, módszertani fejlesztésre. Miért Labor? Mert a program elsősorban a szakmai műhelymunkára, módszerek kidolgozására irányul, és fókuszában a tanulási folyamatok tervezése, azaz a tanulás design áll.
Miért X? Mert a téma, amely gyakorlóterepet nyújt a tanulástervezéshez és a kipróbáláshoz: az iskolai közösségi szolgálat, azaz az IKSZ.

Három érv a jelentkezés mellett 

A program lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők eredményesebbekké váljanak a tanulási folyamatok tervezése terén, ezáltal sikeresebbé váljanak a tanításban, a diákok motiválásában, és olyan tanórák kidolgozásában, amelyeken tanárként és tanulóként egyaránt jó részt venni.
A résztvevők egy támogató és inspiráló szakmai közösség tagjaivá válnak, amelynek alapja a kölcsönös bátorítás, egymástól tanulás és megerősítés. A program részeként a képzési találkozókon túl a résztvevők egyéni mentorálást is kapnak.
A résztvevők tudása bővül a közösségi szolgálatról, megismerik az IKSZ-ben rejlő tanulási lehetőségeket, továbbá szakmai támogatást kapnak sikeres közösségi szolgálati projektek megtervezéséhez.

Mit kell még tudnom? 

  • A programban való részvétel ingyenes.
  • A részvételről igazolást állítunk ki, amely felhasználható a szakmai portfólióban.
  • Kérjük, csak akkor jelentkezz a képzési programra, ha a teljes folyamatban részt tudsz venni.
  • Arra bátorítunk, hogy vonj be kollégákat: ideális, ha iskolánként több pedagógus vesz részt a programban. 2-3 fős teamek jelentkezését előnyben részesítjük a résztvevők kiválasztásakor.
  • A képzési programra korlátozott számban tudunk résztvevőket fogadni. Túljelentkezés esetén a résztvevők kiválasztásakor a jelentkezés sorrendjét is figyelembe vesszük.
  • A részvétel nem kötött előzetes szakmai tapasztalatokhoz, de a motiváció, a nyitottság és a közösségi szolgálat iránti érdeklődés fontos szempontot jelent.
  • A programra az ország bármely részéről jelentkezhetnek résztvevők, azonban a találkozókon való részvétel utazási költségeit nem tudjuk megtéríteni.
  • Az X Labor megvalósítója a DIA, a találkozók és mentorálás szakmai hátterét az alapítvány sokéves tapasztalattal rendelkező, felkészült trénerei biztosítják.

JELENTKEZÉSI ŰRLAP 

Jelentkezési határidő: 2017. január 6. 12.00 óra.

Kapcsolat: Matolcsi Zsuzsa – matolcsi.zsuzsa@i-dia.org