palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Leier Hungária Kft pályázata építész hallgatóknak: az év LEIER háza

kis_haz_palyazatokKis ház – nagy ötletek: “Az év LEIER háza” díj LEENDŐ tervezők számára. A pályázat célja: leendő tervezők elismerése és tanulmányaik elősegítése. Ugyanakkor a pályázat célja olyan családi ház tervezése, amely a pénzpiaci válság ellenére alkalmat teremt a kispénzű, kistelepülésen élő házaspároknak és családoknak arra, hogy megvalósítsák házépítési, családalapítási terveiket.

Pályázati feltételek:

A pályázaton magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói, leendő építészei vehetnek részt egyénileg illetve csoportosan.

Díjak:

I. díj      Teljes Archicad tervezői csomag
II. díj     1 db Plotter nyomtató + láb
III. díj     1 db laptop

A nyeremények típusának pontos megnevezését a későbbiek folyamán a www.leier.hu oldalon tesszük közzé. Az első 3 helyezett lehetőséget nyer arra, hogy a Leier hazai gyártási folyamatait a helyszíneken megismerje.

Beadási határidő:         2009.  július 31.

A díjak, oklevelek átadására ünnepélyes keretek között kerül sor.

Pályázati útmutató:

Nettó 100 m2 -es lakóterületű, energiabesorolás szerint legalább B kategóriás összkomfortos családi ház tervének készítése formai megkötés nélkül, mely 4 fő részére lakható, kandalló vagy cserépkályha kiegészítő fűtéssel, garázzsal vagy kocsibeállóval, szigetelőanyagokkal felszerelt. A családi ház felépítéséhez felhasznált építési anyagok összege nem lehet több (munkaerő költségekkel együtt) bruttó 21.000.000 Ft-nál.
(A pályázók a megyéjükben található TÜZÉP telepek aktuális Leier építőanyagainak ára alapján számolhatják ki a ház költségeit)

Segédletként a www.leier.hu oldalon található termékskála, valamint a Leier tervezői cd ajánlott. /térítésmentesen igényelhető/
A bírálatnál kiemelt szempont az ár és értékarányok egyensúlya, valamint a kivitelezhetőség könnyedsége lesz.
A pályaműnek Leier termékek beépítésével kell készülnie, a termékcsalád teljes körű felhasználásával. /falazóelemek, áthidalók, kémény, cserép, térburkoló elemek, födém, előre gyártott lépcsőelemek, stb./
A pályázatokat a kuratórium meghívott szakértők bevonásával bírálja el.


Elbírálás utáni eredményhirdetés:        2009. szeptember 25.

Bíráló bizottság tagjainak névsorát a későbbiekben hozzuk nyilvánosságra.

A pályázati anyag tartalmi követelményei: (komplett, a hatályos jogszabályoknak megfelelő engedélyezési tervdokumentációt, valamint minden tervanyag digitális adathordozón is)

Mindezeket A3 vagy A2 méretű tervlapokon spirálfűzéssel zárt borítékban kell beadni, illetve postai úton elküldeni:

Leier Hungária Kft, 9024 Győr, Baross G. u. 42. „Kisház – nagy ötletek” jeligére.

A nyerteseket telefonon vagy e-mailen értesítjük és a www.leier.hu honlapon közzé tesszük.
Az első 3 helyezett munkái nyilvánosságra hozatalának jogát (internet, sajtóanyag, egyéb jellegű bemutatás) a pályázat kiírója gyakorolja. Az első helyezet tervezői jogairól lemond és a jogok az internet segítéségével bárki számára hozzáférhetővé válnak.
Kiíró pályázatokat nem őriz meg, a díjazásban nem részesülő pályaművek az elbírálást követő 30 napig a beadás helyszínén átvehetők.