palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Lencsevégen a Diszkrimináció fotópályázat

lencsveg1A pályázat tárgya, célja: A Urban Culture Against Racism in Europe (U-CARE) program keretén belül Európai Uniós támogatással pályázatot hirdetünk amatőr és profi fotósok  számára Lencsevégen a Diszkrimináció címmel a negatív megkülönböztetés ellen, melynek célja olyan pályamunkák elkészülése és bemutatása, melyek felhívják a közönség figyelmét a diszkrimináció egyéni és társadalmi szintű jelenlétére és hatására. Fontos célunk a pályázók közötti diskurzus lehetőségének megteremtése, mellyel a vizuális tartalom mellett verbálisan vagy írott formában is kifejezésre kerülhetnek olyan gondolatok, amelyekkel a diszkrimináció mélyebb megértéséhez, a negatív megkülönböztetés és a rasszizmus megszüntetésének lehetőségeihez kerülhetnek közelebb ezen diskurzus résztvevői.

Olyan emberi értékeket tiszteletben tartó, vitális, etikus műveket várunk a gondolat, a humor, a szeretet eszközével, amelyek a pillanatnyi léthelyzeten felülemelkedve embertársaink megbecsülését szolgálják.

A pályázat benyújtásának módja, helye, határideje

A pályázatokat e-mailben, minimum 8 megapixeles felbontásban kérjük benyújtani a jelentkezési díj befizetése után.

A jelentkezési díj pályázónként 1000 Forint, melyet Paypal-en keresztül az nnadoban@gmail.com címre, vagy postai csekkel kell téríteni. Csekkes fizetés esetén a befizetést igazoló szelvényt beszkennelve kell csatolni a jelentkezési ívhez.
Egy pályázó legfeljebb három pályamunkát küldhet be. Kollektív alkotás esetén is minden egyes mű egy pályázatnak minősül.
A pályázat elektronikus úton nyújtható be a lencsevegen.palyazat@gmail.com címre.

A pályázathoz mellékelni kell

A pályamunkákat a fent megfogalmazott kritériumoknak megfelelően, a pályázati kiírás részeként mellékelt jelentkezési lapot és díjfizetést igazoló dokumentumot a pályamű mellett az e-mailhez kell csatolni.

A pályázatok elektronikus benyújtásának határideje: 2014. március 14.

A pályázattal kapcsolatban kérdést a pályázat szervezőjének lehet feltenni a lencsevegen.palyazat@gmail.hu elektronikus levelezési címen.

lencsevegen a diszkrimináció

A pályaművek díjazása
A szakmai zsűri a beérkezett alkotásokból 2 pályaművet díjaz Lomography fényképezőgéppel, illetve a különdíjasok Lomography ajándékokat nyernek. A nyertes alkotók nyereményüket az ünnepélyes keretek között a pályamunkákat bemutató fővárosi kiállítás megnyitó és eredményhirdető ünnepségén, március 21-én vehettek át.
A pályázat egyik fődíjasa a pályázat Facebook oldalán legtöbb szavazatot kapó alkotás lesz! A másik díjazottról szakmai zsűri dönt.

Pályázók döntést követő kiértesítése
A Facebook-on történő közönségszavazás lezárását követően a zsűri is kiválasztja a maga által legjobbnak ítélt munkát. A legjobb munkákból kiállítás nyílik, melynek megnyitásakor kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre.  A kiállítás megnyitót követően a nyertesek, és a kiállított képek listája a verseny honlapján, illetve Facebook oldalán lesz megtekinthető.

Linkek: Lencsevégen a diszkrimináció , http://lencsevegen.wordpress.com/