palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat számítógépek ingyenes használatára Miskolci járás 38 településén

digitalis miskolcIndul a Digitális Közösség program második szakasza. További 80 ezer ember számára nyújt lehetőséget a Kormány a digitális felzárkózásra. 2014. január 27-én kiterjesztik a Digitális Közösség programot az egész miskolci járásra. 

Ez a program nem csak laptopokhoz segíti hozzá a miskolci polgárokat, hanem a ma már nélkülözhetetlen digitális tudáshoz is, az informatikai beruházások és az alkalmazások fejlesztése révén pedig a város működése, valamint az állampolgárokkal való kapcsolattartás is korszerűbbé, gyorsabbá, költséghatékonyabbá válik .

A Digitális Közösség Program második fázisában a miskolci járás 38 települését vonják a pályázati körbe.

Az oktatási intézmények meghívásos pályázatai révén a járás már az első szakaszban is a kedvezményezettek között volt, de január végétől nyílt pályázat útján is hozzájuthatnak az eszközökhöz és az oktatáshoz az egyik leghátrányosabb helyzetű régió lakosai.

A második szakaszban 2014. január 27-től 2014. február 27-ig lehet benyújtani a pályázatokat. A pályázás megkönnyítése érdekében a Programiroda munkatársai roadshow keretében adna tájékoztatást a települések lakosainak, így a nagyobb településeken is lehetőség lesz személyes informálódásra.

A program célja, hogy a lehető legtöbb rászorulót támogassa a digitális tudás megszerzésében, ezzel hozzájáruljon az esélyegyenlőség megteremtéséhez, az életminőség javításához, és az érintett terület felzárkóztatásával az ország versenyképességének növeléséhez.

A Kormány összesen 4 milliárd forinttal járult hozzá a pilot programhoz – melyből 3 milliárd hazai, 1 milliárd uniós forrás –, amelynek keretében a résztvevőknek ingyenesen biztosítja a szükséges eszközöket, az infrastruktúrát és a megfelelő oktatást.

A program során a Kormány 17 ezer laptopot juttat el rászorulókhoz. Ebből 16 ezer darab a megadott célcsoportból pályázó magánszemélyekhez, a többi pedig meghívásos tender révén hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatását célzó intézményekhez, a Digitális Középiskola programban résztvevő iskolákhoz és a Miskolci Egyetem elsőéves hallgatóihoz kerül.

A Miskolci járás településein (de nem Miskolcon!) élők számára meghirdetett program indulása: 2014. január 27.

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐK:

Személyesen: 2014. február 27. 18:00
Postán: 2014. február 27-ei feladással
Online: 2014. február 27-én éjfélig

(Online jelentkezés esetén az igazoló lapot 2014. március 3-ig jutassa el a Programirodába, vagy adja fel postán.)  

Elérhetőségek

Telefonszám: 46/512-820
Email: info@digitalismiskolc.hu
Ügyfélfogadás: hétfőtől csütörtökig 11.00–18.00; pénteken 9.00–16.00
Cím: 3531 Miskolc, Győri kapu 27‎

Bővebben: http://www.digitalismiskolc.hu