palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Lépj ki a világba! UWC ösztöndíjak középiskolásoknak

A UWC Magyarországi Egyesülete kétéves külföldi ösztöndíjpályázatokat hirdet. Idén 3 kategóriában pályázhattok.

Ösztöndíj-kategóriák:

Need-based típusú ösztöndíjak

UWC South East Asia (Szingapúr) és UWC Thailand (Thaiföld): Az iskolák a pályázó családok anyagi hátterének függvényében járulnak hozzá a tandíjhoz és indokolt esetben a tandíjon kívüli költségekhez. Az ösztöndíjak pénzügyi részleteiről bővebben itt olvashatsz.

Hátrányos helyzetű diákoknak felajánlott ösztöndíj

UWC Adriatic (Olaszország): Az ösztöndíj pénzügyi részleteiről itt, arról pedig, hogy kik pályázhatnak, itt olvashatsz.

Részösztöndíjak

UWC Dilijan (Örményország) és UWC Changshu China (Kína). A tandíjhoz ezen iskolák tanévenként legalább 4,5-5 millió forint hozzájárulást várnak. Az ösztöndíjak pénzügyi részleteiről és arról, hogy miért érdemes ezekre az ösztöndíjakra jelentkezni, bővebben itt olvashatsz.

A jelentkezők egyszerre csak egy típusú ösztöndíjra pályázhatnak.

Pályázók köre

Az ösztöndíjakat azok a 2017. szeptember 1-jén 16. életévüket már, de 19. életévüket még be nem töltött középiskolások pályázhatják meg, akik érettségi vizsgájukat 2018-ban vagy 2019-ben tennék le, nyitottnak és talpraesettnek érzik magukat ahhoz, hogy két évig multikulturális környezetben, egy idegen országban éljenek és tanuljanak, és

  • magyar állampolgárok és beszélnek magyarul vagy
  • nem magyar állampolgárok, de legalább a második  megkezdett tanévüket végzik  magyarországi oktatási intézményben és beszélnek magyarul.

Az ösztöndíjpályázat jelentkezési határideje 2017. január 5. 23:59h.

A válogatási folyamatról itt olvashatsz.

Aki több ország nemzeti bizottsága által meghirdetett ösztöndíjpályázat jelentkezési feltételeinek is megfelel, az is csak egyben jelentkezhet az ösztöndíjpályázatra.

A UWC Magyarország tagjaival, jelenlegi és volt UWC-s diákokkal és szüleikkel az ország számos pontján találkozhatsz nyílt napjainkon, melyek folyamatosan frissülő listáját itt éred el.

Az egyesületünkkel, az ösztöndíjakkal és a válogatási folyamattal kapcsolatos kérdéseidre választ kaphatsz itt, elérhetőségeinket pedig itt találod.