palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

XII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza – együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal – a népművészeti hagyományok továbbéltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kíván teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.

A meghirdetők az országban és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 25 évnél nem idősebb fiatalok, általános és középiskolai diákok – a néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített – alkotásait várják.
A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás, stb.) készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek.

Pályázati feltételek:

  • egyéni alkotók maximum 5 darab, alkotóközösségek (szakkör, kör, klub, iskola, osztály, csoport, stb.) maximum 15 darab pályamunkát küldhetnek be.
  • Nevezési díj nincs.

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA

Korosztályok: Gyermek kategória I.: 6 – 10 év közötti korosztály
Gyermek kategória II.: 11 – 14 év közötti korosztály
Ifjúsági kategória 15 – 25 év közötti korosztály

A régiókba érkezett pályamunkákat szakmai zsűri értékeli. A Debrecenben megrendezendő „Gyermek és Ifjú Kézművesek Országos Kiállításán” a bíráló bizottság szakáganként és korcsoportonként az alkotóközösségeknek és egyéni alkotóknak I., II., III. és különdíjat adományoz.

Letölthető dokumentumok

A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK
A pályázaton való részvétel feltétele a mellékelt jelentkezési lap kitöltése, amelyet 2016. december 15-ig a saját régiójukba kell eljuttatniuk a pályázóknak.

A pályamunkákon szerepeltetni kell:
Iskola, intézmény és az egyén vagy csoport nevét, címét, az alkotó (alkotók) életkorát, az alkotás becsült értékét, a felkészítő tanár vagy mester nevét és címét.
A legjobb alkotások jutnak tovább a „Gyermek és Ifjú Kézművesek Országos Kiállítására”, 2017. november 10. – december 2., melynek helyszíne a Debreceni Művelődési Központ (Debrecen, Piac u. 22.).
A kiállítás megnyitóhoz kapcsolódik a Vándorlegény Szakmai Találkozó (2017. november 3–4.), melynek részletes programjáról az alábbi elérhetőségeken adunk tájékoztatást:
Debreceni Művelődési Központ, 4024 Debrecen, Piac 22. (lev. cím: Debrecen, 4001 Pf. 419.) Tel: 52/413-939 e-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu ; honlap: www.debrecenimuvkozpont.hu