palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Levelek az erdőkért! levélíró pályázat

levélíró pályázatLevelek az erdőkért! Nemzetközi gyermek és ifjúsági levélíró verseny. Egy ember több héten keresztül képes étel, pár napon keresztül víz nélkül életben maradni. De oxigén nélkül perceken belül véget érne életünk!   Az éltető oxigén nagy részét erdeinknek köszönhetjük! Környezetismeret órán, vagy környezetvédelmi műsorokban hallhattátok már, hogy a Földünk tüdejének is nevezett erdők a fakitermelők gátlástalanságának eredményeként komoly veszélybe kerültek!

Ezért nagyon fontos a fák és erdők megóvása, átgondolt hasznosítása! Az Egyesült Nemzetek Szervezete a 2011. évet a Fák Nemzetközi Évévé nyilvánította – ezzel ösztönzi az országok vezetését és egyéb szervezeteket, hogy tegyenek erőfeszítéseket az erdővédelem tudatosítása és a fenntartható fejlődése érdekében.
A magyar nyelvben a levél szónak két jelentése van: egyrészt a növények része, másrészt az üzenetek továbbításának eszköze, melynek papír alapú változatát a posta juttatja el a feladótól a címzetthez.
A Magyar Posta ezért kiemelten fontosnak tartotta, hogy a világ országainak postáit tömörítő Egyetemes Postaegyesület nemzetközi levélíró versenyéhez csatlakozva közzé tegye a fák és erdők védelmére figyelmeztető felhívását:
„Képzeld el, hogy fa vagy! Írj egy levelet valakinek és ebben magyarázd el, miért fontos az erdők védelme.”
Hunyjátok be a szemeteket, képzeljétek el, hogy fák vagytok bárhol egy város parkjában, egy hatalmas őserdőben, vagy akár Afrika szavannáin! Írjátok le, hogy faként hogy látjátok a világot és az embereket! Leveletekben feltétlenül írjátok le, hogy miért tartjátok fontosnak az erdők védelmét.
Korábbi levélíró versenyeink alkalmával azt tapasztaltuk, hogy a falevelek szépségét varázsoltátok rajzaitokkal a postai levelekre. Ezért úgy döntöttünk, hogy ebben az évben levélszépségversenyt is hirdetünk! Díszítsétek a levélpapírt és a borítékot úgy és olyan technikával, hogy a levél és a címzés is jól olvasható legyen, de emellett szemet gyönyörködtető alkotássá is váljon.
Olvassátok el felhívásunkat, amelyből megtudhatjátok a pályázati feltételeket és azt is, hogy mi lesz a jutalma a legjobb levelek íróinak!
A zsűri elnöke ebben az évben is Csukás István meseíró lesz, aki már most nagy izgalommal várja írásaitokat! A zsűriben bélyegtervező grafikusművész is helyet kap, aki a legszebb levél kiválasztását fogja segíteni!

Nevezési kategóriák:

  • 1. kategória – első, második és harmadik osztályosok – A levél terjedelme: legalább 100 szó
  • 2. kategória – negyedik, ötödik és hatodik osztályosok (nyolc osztályos gimnáziumok első és második osztályosai) – A levél terjedelme: legalább 150 szó
  • 3. kategória – hetedik és nyolcadik osztályosok (nyolc osztályos gimnáziumok harmadik és negyedik osztályosai, hat osztályos gimnáziumok első és második osztályosai) –  a levél terjedelme: legalább 200 szó

Általános nevezési feltételek valamennyi kategóriában:

Kézzel – lehetőleg tollal – írott, jól olvasható levél a kívánt terjedelem teljesítése egy pályázó maximum három pályamunkával indulhat a melléklet szerinti pályázati adatlap kitöltése.
Az általános nevezési feltételeken túl feltétel a nemzetközi pályázaton való részvételhez: a pályamű a klasszikus levél tartalmi és formai szabályainak megfeleljen, azaz tartalmazza a feladó, azaz a levél írójának (aki képzeletbeli személy is lehet) nevét és címét, javasoltan a lap jobb felső sarkában) Megszólítással kezdődjön (Pl.: Kedves Barátom, Kati Néni, stb….) A levél végén elköszönést (Például: Szívélyes üdvözlettel!) A levél írójának aláírása a levél tartalmilag ne sértsen etnikai, vallási vagy ideológiai csoportokat. a levél terjedelme 500 és 1000 szó között legyen.

Levél szépségverseny
A levél szépségverseny keretében az írott szöveg grafikai kiegészítését díjazza a zsűri. A rajz témája kapcsolódjon a szöveghez, annak mintegy illusztrációjaként jelenjék meg. Az alkalmazott technika megválasztáskor elsődleges szempont a szöveg olvashatósága. Abban az esetben, ha a levélpapír mellett a borítékot is illusztrálja a pályázó, akkor a borítékon a címzés és a feladó adatai is jól olvashatóak legyenek. A borítékon a bélyeg helye maradjon üresen.
Az illusztrált levelek közül kategóriánként 1-1 pályázatot díjaz a zsűri.

Letölthető dokumentum

pályázati felhívás

Díjazás (mindhárom kategóriában azonos a díjazás)
A beérkező leveleket szakmai zsűri értékeli, amelynek elnöke Csukás István író. Az eredményhirdetésre várhatóan 2011. tavaszán kerül sor. A nyerteseket levélben tájékoztatjuk a díjátadás pontos időpontjáról és helyéről. A legjobb levelek – írójuk hozzájárulásával – megjelennek a Magyar Posta POSTÁS című lapjában és internetes honlapján is.

  • I. helyezett: 30 ezer Ft értékű Sodexho Pass Ajándékutalvány
  • II. helyezett: 20 ezer Ft értékű Sodexho Pass Ajándékutalvány
  • III. helyezett: 10 ezer Ft értékű Sodexho Pass Ajándékutalvány

A legszebb levél 10 ezer Ft értékű Sodexho Pass Ajándékutalvány

A nyertes pályázók a pályázat szerinti díjban csak abban az esetben részesülhetnek,ha a Magyar Posta Zrt-vel a felhasználási szerződést megkötik.(Lásd VII. fejezetben foglaltak)

A pályázatok postára adásának határideje: 2011. január 30.

Beküldési cím:
Magyar Posta Zrt.
Kommunikációs osztály
Budapest
1972
A borítékon kérjük feltüntetni: „Levélíró pályázat”.

levélíró pályázat

Forrás: http://www.posta.hu/