palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Levendulaszárító pajta ötletpályázat

Az ötletpályázat tárgya, 3043 Egyházasdengeleg, Kossuth u. 1., Általános Iskola Parkjában levendula szárító pajta, mint többfunkciós (közösségi tevékenységre is alkalmas) épület kialakítása, a Startmunka Program pályázatban megadott paraméterekhez illeszkedve.

 

Kiíró:
Egyházasdengeleg Község Önkormányzata (3043 Egyházasdengeleg, Rákóczi út 79.);
www.dengeleg.hu ;

Tel/Fax: 06-32-587-025

Kapcsolat:

Ötletpályázat tárgya: 3043 Egyházasdengeleg, Kossuth u. 1., Általános Iskola Parkjában levendula szárító pajta, mint többfunkciós (közösségi tevékenységre is alkalmas) épület kialakítása, a Startmunka Program pályázatban megadott paraméterekhez illeszkedve.

Ötletpályázat célja: Egyházasdengeleg egy 500 fős, festői környezetben elhelyezkedő kistelepülés Nógrád megyében. A község önkormányzata újszerű eszközökkel igyekszik az itt élők számára vonzó életkörülményeket, munkalehetőséget, minőségi oktatást, vonzó befektetői környezetet teremteni. Céljai elérése érdekében meghirdette a DÉJ – Dengelegen Élni Jó! – programot. Ennek részeként – a munkahelyteremtéshez kapcsolódóan – Startmunka Program keretében az eddig hasznosítatlan önkormányzati területeken levendula és körömvirág termesztésbe kezdett, 15 fő részvételével.

Az első levendula-termés a jövő évben várható. Ennek szárításához, feldolgozásához  – a Startmunka Program pályázatban foglalt paramétereknek megfelelően  – szükséges egy, a levendula csokros szárítást lehetővé tevő épület létrehozása. Szeretnénk, ha az épület fő funkciója mellett (a levendula-termés csokros szárítása június közepétől kb. október végéig) közösségi tevékenység befogadására is alkalmas lenne (pl: kamarakoncert, színi előadás, kiállítás) – egyedi térkialakítása, nyílásainak fényszabályozása révén.

A legjobb tervek, ötletek egészükben vagy részleteikben részét képezhetik a megvalósulási tervnek.

Elvárásaink az épülettel szemben:

A Startmunka Program pályázatban foglalt paramétereknek való megfelelés:

1.1. Költségek:

  • pajta jellegű épület előkészítése: 300.000 Ft
  • pajta jellegű épület befejezése:    525.032 Ft
  • Összesen:  825.032 Ft

1.2. Pajta jellegű épület pályázatban szereplő leírása: 3X20 méteres fa szerkezetű építmény. A pajta helye a Google Térkép-en, a megadott url-n megtekinthető. A meglévő épületek, fák között rendelkezésre álló terület: 20m X 7m.

1.3. Felhasználásra szánt anyagok:

Sorszám

Költség megnevezése

Mennyiségi egység

Előtervezett mennyiség

1. Tetőléc fm

900

2. Deszka m3

1,46

3. Szarufa 15×15 m3

2,7

4. Szarufa 10×10 m3

1,45

5. Hullám pala (bit.) m2

160

6. Szög kg

60

7. Palló m3

1,95

8. Sóder m3

3

9. Cement q

9

10. Menetes szár db

30

11. Ácskapocs db

100

Előnyben részesítjük azokat az ötleteket, melyek a pályázatban foglalt költségekhez és felhasználásra szánt anyagokhoz illeszkednek. A megadott anyagoktól, mennyiségektől való eltérés indoklással, és költségbecsléssel lehetséges.

Az épületnek maradéktalanul meg kell felelnie a pályázat szerinti célnak: alkalmas 1 ha-nyi levendulatermés csokros szárítására.

  1. Az önkormányzat elvárásai az épülettel szemben: friss külső-belső design- figyelembe véve az épület fizikai megvalósulásának környezetét – innovatív térkialakítás, az épület építészeti koncepciójának konkrét közösségi térhasználathoz rendelése. A levendula szárításán kívüli „bónusz” térhasználat konkrét jellegét a pályázó határozhatja meg.

Az ötletpályázat jellege:

Elsősorban egyetemi, főiskolai hallgatók pályaműveit várjuk, de a részvétel bárki számára nyitott.

A résztvevők egyénileg vagy társasan pályázhatnak egy-egy pályaművel. A pályázaton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ingyenes.

Ütemterv, határidők:

  • Ötletpályázat meghirdetése:  2012.  július 5.
  • Helyszíni szemle: egyéni egyeztetés alapján  2012. július 22-ig
  • Írásbeli kérdések határideje: 2012. július 20.
  • Írásbeli válaszok határideje: 2012. július 25.
  • A pályaművek beküldésének határideje: 2012. augusztus 3.
  • Eredményhirdetés, díjak átadása: 2012. augusztus 10.

Regisztráció, és lebonyolítás menete:

A pályázaton részt venni szándékozók 2012. július 22.-ig előzetesen regisztráljanak egy, az elérhetőségüket (postai, elektronikus címüket), nevüket, tartalmazó, a palyazat@dengeleg.hu elektronikus levélcímre küldött e-maillel. A regisztrációt visszaigazoljuk, egyben megküldjük a benyújtáshoz mellékelendő adatlapot.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a megadott határidőig írásban ugyancsak ezen e-mail címre kell elküldeni. A kiíró a kérdésekre e-mailben válaszol, valamint a válaszokat közzé teszi a www.dengeleg.hu honlapon.

A helyszín néhány fotóval együtt megtekinthető a Google Térképen az alábbi url-en: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=202915386416558337082.0004c165835a33b8e92cc

(Elérhető formátum: térkép és műhold; a fotók a „Fotók” opció bekapcsolásával jelennek meg.)

Pályaművek benyújtása: 2012. augusztus 3. 24:00 óráig, elektronikus formában a palyazat@dengeleg.hu e-mail címre.

Benyújtandó dokumentumok: Minimum 2 db, maximum 3 db  A3-as lap, .pdf formátumban. A Startmunka Programban megadott anyagoktól való eltérés esetén anyaglista költségbecsléssel, indoklással, max. 3 db A4-es lap erejéig, .pdf formátumban. Minden esetben kérjük mellékelni a regisztráció alkalmával megküldött adatlapot is.

Az 5 MB méretet meghaladó pályázati csomagot kérjük óriásfájl-küldő szolgáltatás segítségével eljuttatni.

A pályaművek elbírálása, díjazása, felhasználása: A benyújtott pályázatokat Egyházasdengeleg Önkormányzata Képviselő-testülete bírálja el, 2012. 08. 10.-ig. Az eredményt a www.dengeleg.hu honlapon teszi közzé. Az első helyezett 50.000 Ft értékű készpénzdíjazásban részesül. A képviselő-testület fenntartja a lehetőséget, hogy 1-3 db pályaművet különdíjban részesítsen (egyenként 10.000 Ft értékű BIOMED-termék csomag formájában).

A díjazásban részesült pályamunkák a Kiíró tulajdonába kerülnek, aki a pályamunkákat a megvalósulás során részben vagy egészben, valamint a megvalósulás után is felhasználhatja (beleértve az írott és elektronikus médiát, internetet) időre-, mértékre-, földrajzi területre korlátozás és további ellenszolgáltatás nélkül, az alkotó nevének megjelölésével.

A beérkezett pályamunkákból az önkormányzat a 2013. évi Hazaváró Juniális rendezvény keretében kiállítást rendez, melynek pontos időpontjáról, helyszínéről a résztvevőket a pályázat során regisztrált e-mail címükön értesíti.