palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Liget tér környezetalakítási ötletpályázat

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat polgármestere, mint Kiíró környezetalakítási ötletpályázatot hirdet “LIGET TÉR” címmel.

Az ötletpályázat célja:  Az ötletpályázat célja a Budapest X. kerület, Liget tér jövőbeli arculatának kialakítását elősegítő ötletek összegyűjtése, különös tekintettel a téren található Szolgáltatóház további fenntartható hasznosítására vagy elbontása esetén új funkció kialakítására. Fontos cél a tér környezeti állapotának és környező területekkel való gyalogos kapcsolatának javítása – miként lehet megteremteni a terület és a kerületközpont már kiépült gyalogos hálózatának (pl. Kőrösi sétány) minél jobb kapcsolatát.

Az ötletpályázaton való részvétel feltételei: Kik pályázhatnak? Bárki, aki ismeri a helyszínt, vagy szeretné jobban megismerni, és van elképzelése arról, hogy a területet milyen módon lehetne fenntarthatóan hasznosítani. Bárki, aki a Liget tér arculatának kialakításában ötleteivel részt kíván venni. Nem feltétel a szakirányú (építész, tájépítész stb.) végzettség, minden érdeklődő kőbányai lakosra és a Liget teret használó városlakóra is számítunk. Szívesen fogadjuk továbbá a téma iránt érdeklődő egyetemisták meglátásait is.

Jelentkezés és a pályaművek benyújtása: A pályázaton való részvétel ingyenes, de a pályamunkák beküldése regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a herbai_csilla@kobanya.hu e-mail címre küldött “Liget tér ötletpályázat regisztráció” tárgyú email küldésével lehet. A regisztrált pályázóknak a teljes ötletpályázati kiírást és annak mellékleteit az ötletpályázatot lebonyolító Főépítészi és Fejlesztési Iroda e-mailen megküldi.

A pályaműveket postai úton és személyes úton lehet benyújtani.

Letölthető dokumentumok

Részletes pályázati kiírás

Segítség a boriték megcímzéséhez, valamint adatlap a pályázó adatairól

A postára adás határideje: 2012. február 23. csütörtök 24.00 óra

Postacím:

Bp. Főv. X. ker. Kőbányai Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal Főépítészi és Fejlesztési Iroda
1102 Budapest
Szent László tér 29.

A pályaműveket személyesen a Polgármesteri Hivatal Főépítészi és Fejlesztési Irodáján (1102 Budapest, Szent László tér 29. II. emelet 203.) lehet leadni, a leadás határideje: 2012. február 23. csütörtök 15.00 óra

Pályaművek elbírálása, díjazás: A pályaművek díjazására és megvételére bruttó 100 000 Ft áll rendelkezésre. A beérkezett ötleteket szakemberekből álló bizottság bírálja el.

Az ötletpályázat eredményét a Kőbányai Önkormányzat 2012. március 31-ig saját honlapján közzéteszi, erről a nyertes pályázókat írásban értesíti. A pályaművek nyilvánosan megtekinthetők lesznek, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Forrás: http://www.kobanya.hu