palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ligeti 150 plakátpályázat

A Nemzeti Örökség Intézete plakátpályázatot hirdet Ligeti Miklós születésének 150. évfordulójára „ANONYMUS PROJEKT – LIGETI 150” címmel. A pályázat célja olyan Anonymus parafrázis létrehozása, amely tartalmi és/vagy formai szempontból újszerű, kreatív és asszociatív módon gondolja újra az Anonymus témát, emléket állítva ezzel alkotójának, Ligeti Miklósnak.

Ligeti Miklós szobrászművész 26 évesen, egy lehetetlennek tűnő szobrászi feladatnak köszönhetően hozta létre élete főművét, a korabeli szobrászati hagyományokkal szakító emlékművet, az Anonymust, amely 1903 óta a Városliget dísze. Az alkotói folyamat legnagyobb kihívása az volt, hogy emlékművet alkosson egy ismeretlen nevű és külsejű történelmi személynek, akire fő műve, a Gesta Hungarorum kapcsán emlékezik az utókor.

A pályázat kiírója grafikai, fotós, képregény formátumú, montázs vagy ezek kombinációjával, úgynevezett vegyestechnikával készült alkotásokat vár.

A pályázat 14 és 25 év közötti fiataloknak szól.

Letölthető dokumentumok

Anonymus Projekt – Ligeti 150 Plakát Pályázat kiírása

HÁTTÉRANYAG LIGETIRŐL ÉS AZ ANONYMUSRÓL

A most meghirdetett plakátpályázatra beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, emellett a közönségszavazat keretében a legtöbb szavazatot kapott közönségdíjas alkotás is díjazásban részesül. A szakmai zsűri és a közönség által legjobbnak ítélt alkotásokból az Emlékhelyek Napján, 2021. május 8-án szabadtéri, időszaki kiállítás nyílik a Nemzeti Örökség Intézete rendezésében. A NÖRI bízik abban, hogy a járványügyi helyzet lehetővé teszi majd a kiállítás megrendezését.

A pályaműveket 2021. március 21-én  24 óráig kell eljuttatni a ligeti150@nori.gov.hu e-mail címre.