palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Lila Szalag Díj

nefmi pályázatA Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapja alkalmából a Nemzeti Erőforrás Minisztérium meghirdeti az immár hagyománnyá vált Lila Szalag Díj sajtópályázatát “A magyar sajtó a nőkkel szembeni és a háztartáson belüli erőszak ellen” címmel. Beadási határidő meghosszabbítva: 2011. március 31-ig!

A pályázat célja, hogy a minisztérium megismerje és értékelje azon médiumok munkáját, amelyek hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatással segítik a nők elleni háztartáson belüli és partnerkapcsolati erőszak megelőzését, partnerek a nők elleni erőszakkal szembeni zéró tolerancia elvének érvényesítésében, valamint kritikusan viszonyulnak a nők elleni háztartáson belüli, illetve partnerkapcsolati erőszakról szóló sztereotípiák és tévhitek terjesztéséhez.

A pályázatra valamennyi elektronikus és nyomtatott sajtóorgánum jelentkezését várja a minisztérium.

A pályázás feltétele, hogy a nőkkel kapcsolatos témák feldolgozásában következetesen, folyamatosan az elfogulatlan tájékoztatás normáit kövesse a pályázó. Különös hangsúlyt kap, ha a pályázó nem kampányszerűen foglalkozott a háztartáson belüli erőszak témájával, hanem folyamatosan, több nézőpontból megvizsgálta a problémát.

Beadási határidő meghosszabbítva: 2011. március 31-ig!

Eredményhirdetés: 2011. március vége

Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével és érvényes aláírásával lehet.

A pályázat benyújtása:

  • postai úton: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Esélyegyenlőségi Főosztály; 1054 Budapest, Hold u. 1. “Lila Szalag Díj”
  • elektronikus úton: eselyegyenloseg@nefmi.gov.hu

Forrás: http://www.nefmi.gov.hu