palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Liszt Ferenc és az irodalom pályázat

liszt 2011 pályázat“Vezércsillagom az legyen, hogy Magyarország egykor büszkén mutathasson rám” A Tollal.hu portál és a ClubNetCet Egyesület pályázatot hirdet irodalmi kötet és “hangos könyv” (CD) létrehozására.

Világhírű zeneszerzőnk, Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére a Tollal.hu partnereivel együttműködve fontos feladatának tekinti, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel népszerűsítsük a művész életét és korát. 2011-ben elérkezett az idő, hogy közös munkával méltóképpen tisztelegjünk hazánk és a 19. század egyik legjelentősebb romantikus zeneszerzője, korunk egyik legnagyobb zongoraművésze előtt.

Pályázatunk célja Liszt Ferenc és az Emlékév munkájának népszerűsítése, a klasszikus zene és értékének megismertetése olvasóinkkal, számtalan csatornán keresztül, munkánk elismerőivel, támogatóival, továbbá a vakok és gyengén látók, idősek szervezeteivel, intézményeivel.

A Tollal.hu internetes portál és a ClubNetCet Egyesület további partner civil szervezetek bevonásával pályázatot hirdet tollforgatók számára, hogy az irodalom eszközeivel mutassák be, mit gondol a 21-ik század embere a világhírű géniuszról. A pályázat témája nem csak Liszt Ferenc munkássága, de teret kap szoros kapcsolata az irodalommal és persze a nőkkel is. A 200 éve született Liszt Ferenc sok női szívet meghódított életében, s ez a folyamat a halálával sem ért véget, hiszen zenéjének, személyiségének máig sok csodálója akad. Személyiségének ezen területe is megihletheti a pályázatra jelentkezőket, műfaji, formai megkötés nélkül. 1 pályázó maximum 3 írással pályázhat. 

A pályázatot 2011. április 4-én hirdetjük meg.

Tervezett beküldési határidő: május 15, majd június 30-ig tesszük közzé a nyertesek névsorát. Az általunk meghirdetett pályázaton a részvétel elektronikus úton történhet, a már szokásos regisztrálási és feltöltési feltételekkel, Liszt jeligével. A művek maximális terjedelme 5000 karakter.

Nevezési díj nincs.

A beérkezett pályaművek végső értékelését irodalmi személyiségek és a projektben résztvevő szervezetek munkatársai végzik. A legjobb művekből CD-kiadványt készítünk előadóművészek közreműködésével, stúdió technikával.

Mivel partnerünk a ClubNetCet Egyesület pályázatot nyújtott be a Liszt Ferenc Emlékévet koordináló bizottsághoz, így nyertes pályázat esetén egy 100 oldalas kötetet, emlékszámot, adunk ki a legjobbnak talált művekből.

A hanganyag és a kiadvány bemutatóját a téli ünnepkörhöz közeledve – az ajándékozás örömének gyönyörűségével, a Tollal Irodalmi Szalon rendezvényeinek keretén belül tartjuk meg, ahonnan természetesen nem maradhat el Liszt Ferenc csodálatos muzsikája sem.

További kiemelt partnerünk az Alkotók, Művészek és Művészetpártolók Egyesülete, Muzsikus Club Kulturális Egyesület (Muzsikus Rádió) valamint a Viadukt Alapítvány Társadalmi Kommunikáció Fejlesztéséért.

Díjak (sorrend alapján, a terjedelem mértékéig):

  • CD- hanghordozón történő megjelenés,
  • nyertes pályázatunk esetén antológiában részvétel,
  • az első tíz helyezett kedvezményes áron vehet részt az idei Poéta pikniken,
  • a díjazottak ünnepi műsorban mutatkozhatnak be,
  • 20-15-10 ezer forint értékű könyvcsomag az első három legjobb szerzőnek.

Kérdéseiket a szerkesztoseg@tollal.hu címre küldjék.