palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Local Project Support Program 2011/2012

A program a 2011-2012-es költségvetési évre vonatkozó Magyarországon és Közép-Kelet Európában megvalósuló projektek/programok megvalósításához ad anyagi támogatást.

Kik pályázhatnak? Csak szervezetek pályázhatnak és a programnak legkésőbb 2012. februárjáig meg kell valósulnia. Magánszemélyek nem pályázhatnak. Ugyanazon pályázó nem pályázhat egymást követő 4 éven keresztül.

Milyen projektekkel/programokkal lehet pályázni?  Nem profitorientált projektekkel/programokkal, melyek az adott országban hozzájárulnak a japán kultúra népszerűsítéséhez.  Művészeti területeken (pl. kiállítás, előadóművészetek, filmbemutatók), vagy bölcsészettudományok, társadalomtudományok, japanisztika vagy japán nyelvoktatás terén (pl. előadás, konferencia, tudományos kutatómunka). A projektnek teljesen vagy nagyobb részben kapcsolódnia kell Japánhoz, a japán kultúrához. Vallási vagy politikai célú kezdeményezéseket nem áll módunkban támogatni. Egyszemélyes projektek (kiállítás, bemutató) kisebb esélyt kapnak az elbírálás során.

Mennyi az igényelhető támogatás összege? A maximálisan adható támogatás 1.000 Euró, az egyes projektek nagyságától és súlyától függően. A támogatás átlagos összege 500 Euró. A támogatás mértéke nem haladhatja meg a projekt költségvetésének a felét.

Milyen költségekre kérhető a támogatás? Csak meghatározott tételekre, úgymint utazási költség, tiszteletdíj, terembérlet, nyomtatási és média költségekre stb. Nem adható támogatás előzetes kutatási és fejlesztési projektekre.   Kérjük lépjen kapcsolatba a munkatársainkkal a támogatás céljának kiválasztásával kapcsolatban.

Van-e pályázati adatlap?  Igen. Letölthető erről az oldalról. Kérjük lépjen kapcsolatba munkatársainkkal, mielőtt benyújtaná a pályázatot.

Van-e beadási határideje a pályázatnak? A projektet megelőző második hónap első napja.

Milyen egyéb információk/dokumentumok szükségesek? A pályázati adatlappal egyidőben teljes előzetes költségvetést is mellékelni kell, valamint információt a pályázó szervezetről.

Mikor és hogyan kerül kifizetésre a támogatás? A támogatást bankszámlán keresztül utaljuk, amint a projekt befejeződött és a Final Report-tal (tartalmaznia kell a Financial Report és a Project Report nevezetű adatlapokat is) együtt a támogatás fedezetéül szánt számlákat is eljuttatták a Japán Alapítványhoz. Az eljárásmód megtekinthető a csatolt dokumentumon.

Van-e más egyéb feltétele a támogatásnak? Kérjük, tanulmányozza át a General Guideline című csatolt dokumentumot. A támogatás lényeges feltétele, hogy a Japán Alapítványnak szerepelnie kell minden nyomtatott anyagon és egyéb média megjelenéseken. Minden űrlapot angolul kérünk kitölteni.

A pályázattal kapcsolatban kérjük forduljon az alábbi elérhetőségekhez:

Japán Alapítvány Budapesti Iroda 1062 Budapest, Aradi u. 8-10. Tel.: (0036-1) 214-0775/6

Letölthető dokumentumok

General Guideline

A pályázat beadásához szükséges dokumentumok :

Application Form, Estimated Budget Form

A projekt megvalósulása után beadandó dokumentumok:

Payment Request Form

Financial Report

Project Report

Forrás: http://www.japanalapitvany.hu/