palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Madách Imre művelődési központ felújítása és könyvtár funkcióval való bővítése, környezetének rendezése – építészeti és tájépítészeti ötletpályázat

Az ötletpályázat célja a kiíró által meghatározott programnak megfelelő épületfejlesztés, mely során a XXI. század elvárásaihoz illeszthető könyvtár, reprezentatív rendezvénytér, mindenki számára elérhető közösségi tér születik. A terv az épület magas szintű építészeti koncepció és a zöldterület, illetve a környezet rendezésével fogalmazza újra a terület városrészben betöltött helyét, mely ezáltal megújulva a városi közösségi élet egyik karakteres központjává válhat.

Célja tehát a terület identitásának meghatározása, a terület revitalizációja, a kulturális célú fejlesztés elősegítése, valamint az ehhez szükséges közlekedési, környezetalakítási kapcsolatok feltárása, az épület bővítése a meglévő épület megközelítésének és belső rendszerének átalakításával. Az ötletpályázat további célja, hogy megalapozza a majdani konkrét tervezési-, fejlesztési programot, a bemutatott településtervezési, építészeti, közlekedési és környezetrendezési elemek pedig alapjául szolgálnak majd a város településrendezési eszközeinek módosításához.

Az ötletpályázat tárgya Vácon a dr. Csányi László körút, Tragor Ignác utca, Ősz utca, Tavasz utca és Cifra köz által határolt terület városépítészeti- és építészeti átértelmezése, a területen álló Madách Imre Művelődési Központ hosszútávú fejlesztéséhez, valamint a csatlakozó szabadterek rendezéséhez, parkolóterület kialakításához tervkoncepció készítése.

Az ötletpályázat modellje: nyílt, titkos eljárás.

Letölthető dokumentumok

Vác_MadáchImre_Művelődési Központ_építészeti ötletpályázat kiírás

09_m_allapotfotok_2.zip
07_m_mimk_tervek_1_2.zip
mellekletek.zip
09_m_allapotfotok_1.zip

Helyszíni szemle időpontja: 2022. szeptember 2. (péntek) 10:00.

Pályaművek benyújtásának határideje: 2022. október 27. (csütörtök) 12:00.