palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Madármentés-Lélekmentés novellapályázat

Madármentés-Lélekmentés címmel hirdet meg ifjúsági novella író pályázatot a Székesfehérvári Vadmadárkórház általános iskola felső osztály és a középiskolai osztályok számára. A pályázat célja, hogy a fiatalok is elgondolkodjanak azon, mit jelentenek számukra az állatok, azon belül is a madarak. Mit gondolnak, miért jó, hogy láthatják őket, és mit éreznek, amikor közelebbi kapcsolatba kerülhetnek velük.

TÉMA: A pályázat témája a madarak, élőhelyük, életük. Erről bármilyen novellát lehet írni, bármilyen szám/személyben. Egyetlen kitétel a politikamentesség. Egy fiatal egy témában csak egy alkotással pályázhat!

Formai megkötések:

  • 10 000-30 000 leütés, szóközökkel együtt
  • Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret
  • Szimpla sorköz
  • Sorkizárt
  • .doc formátumú szöveg

A dokumentum képeket, ábrákat, ikonokat ne tartalmazzon!

A pályázatra csak SAJÁT novellákat várunk, regényrészleteket, verseket nem fogadunk. 

BEKÜLDÉS: A pályázatokat a következő címre várjuk: Vadmadárkórház Székesfehérvár Természetvédelmi Alapítvány/Tamási Dorina, 8000, Székesfehérvár, Temesvári utca 22.

Kérjük, a borítékra írják rá: Madármentés-Lélekmentés.

Kérjük, hogy a történeteket lezárt borítékban  adják postára. Az alkotások mellett olvashatóan kitöltve legyen a jelentkezési lap.

Meghosszabbított beküldési határidő: 2012. október 15.

EREDMÉNYHIRDETÉS ÉS DÍJÁTADÓ: A székesfehérvári díjátadó pontos dátumát és helyszínét két héten belül közzétesszük.  Vidéki nyerteseinknek, akik nem tudnak részt venni a díjátadón, postán küldjük el a díjakat.

Korcsoportonként a három legjobb alkotás részesül díjazásban.

Novella meghatározása: A novella a szépirodalomhoz tartozó kisepikai műfaj, régies neve beszély. Cselekménye általában egy szálon fut, és egyetlen sorsfordulat köré épül. Legtöbbször kevés szereplő jelenik meg benne. Lezárására jellemző a csattanó. A novella név az olasz nyelvben eredetileg olyan történetet jelentett, amely a mindennapi élet új helyzeteiből és eseményeiből veszi tárgyát; ez különböztette meg az epikától, amely a köztudatban élő mondai anyagból merített.

Pontozási rendszer:

10 pont: Mesterien megírt, korszakalkotó, szinte hibátlan alkotás.
9 pont: A zsáner meghatározó, irányadó írása.
8 pont: Kiemelkedően hatásos és ötletes mű, emlékezetes élmény.
7 pont: Jól megírt, igényes alkotás.
6 pont: Kellemes olvasmány, határozottan pozitív összhatással.
5 pont: Az átlagosnál némileg jobb, olvasmányosabb mű.
4 pont: Az átlagosnál kevésbé kidolgozott, nem túl olvasmányos írás.
3 pont: Komolyabb hibákkal és hiányosságokkal küszködő írás.
2 pont: Alapvetően rosszul, gyengén kivitelezett, sablonos mű.
1 pont: Különösen erőtlen és ötlettelen alkotás, amely kellemetlen emlékeket hagy.

 Letölthető dokumentum

Vadmadárkórház Székesfehérvár novella Pályázat

Pályázati szabályzat:

  • A pályázatra elküldött alkotásokért a Vadmadárkórház Székesfehérvár Természetvédelmi Alapítvány a pályázók részére díjat nem fizet.
  • A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a Vadmadárkórház Székesfehérvár Természetvédelmi Alapítvány a beérkezett alkotásokat a Madársztori blogon valamint az alapítvány honlapján és a Facebookos oldalain  a pályázó nevével együtt közzé tegye.
  • A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a beküldött alkotásokat  a Vadmadárkórház Székesfehérvár Természetvédelmi Alapítvány térítésmentesen kiállíthassa, felhasználja a Madársztori blogon és Madármentés-Lélekmentés kampányhoz kapcsolódó kiadványaiban.