palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Madárvonulás gyerekszemmel

kiskunsagA Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajz pályázatot hirdet a III. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás délalföldi ünnepe alkalmából.

CÉL:
A madárvonulás színpompás, látványos jelensége hazánk élővilágának. Mindannyiunkat, kisgyermek kortól megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás sok titokzatos kérdése. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok kedves nyüzsgése, párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messzehangzó krúgatása – megannyi élmény a nyitott gyermeki léleknek. E sok természeti szépség megjelenítése a „Madárvonulás gyermekszemmel” rajzpályázat célja. A pályázatra beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2014. november 14-15-én, a III. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában Szatymazon, a Postakocsi Csárdában.

FELTÉTELEK:
A pályázat nyilvános. Óvodás és általános iskolás gyermekek nevezhetnek, bármilyen technikával készített képekkel.
Követelmény, hogy a beküldött képek témája a madárvonuláshoz kapcsolódjon. Az alkotásokat a minél szélesebb körűközzététel érdekében szkennelni (digitalizálni) fogjuk. Fontos feltétel ezért, hogy maximum A/3-as méretű, sík felületű (nem kisplasztikai jellegű) képekkel lehet pályázni!
Kérjük, hogy az alkotásokat keretezés és paszparturázás nélkül küldjék.

NEVEZÉS:
A pályázaton minden nevezőmaximum 3 képpel indulhat.
Nevezési határidő: 2014. október 10. (beérkezés dátuma!)
A nevezett képekhez meg kell adni: -kép címe, -jelige (lehetőleg egy szavas)

  • -szerzőneve, -korcsoport megjelölése
  • -e-mail cím

A zsűrizés anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a zsűri tagjai a nevezők személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.

Cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság
Szegedi Iroda
6724 SZEGED
Föltámadás u. 29.

A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. A Fehértavi Darvadozás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a KNPI szabadon,
szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV).

Letölthető dokumentum

GYERMEKRAJZ-PÁLYÁZAT_14_vegleges

KORCSOPORTOK:
A pályázaton külön értékelünk három korcsoportot:

  • óvodások;
  • alsó tagozatosok;
  • felsőtagozatosok.

A kiállításon történő bemutatásra kiválogatott művek szkennelt másolatát a KNPI facebook-oldalán (http://www.facebook.com/KiskunsagiNemzetiPark) 2014. október 25-től közzétesszük. A közzétett képekre 2014. november 09-én 24:00-ig leadott szavazatok („like”)alapján közönségdíjat is adunk.

DÍJAZÁS:
Korcsoportonként az első három helyezett részére oklevél, valamint a szervezők által felajánlott tárgyjutalmak. Csak
azokat a korcsoportokat díjazzuk külön, amelyekben legalább négy nevező indult. Kevesebb nevezőesetén a csoportok összevonásra kerülnek.