palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar Földrajzi Múzeum fotópályázata

A Magyar Földrajzi Múzeum Mezőföld természeti értékei címmel fotópályázatot hirdetett. Érdtől Pécs felé a 6-os úton autózva nem is gondoljuk mennyi kincs rejlik a Mezőföldön. Sokunk csak átszalad az Alföld legnyugatibb tájegységén. Valóban első pillantásra egy, az ember által erősen átalakított kultúrtájnak tűnik a Duna, a Sió, a Dunántúli-dombság és a Balaton által határolt terület, kevés érdekességet tartogatva a természet szerelmeseinek. Ahhoz, hogy megismerjük ezt a tájat, sok türelemre van szükségünk, csak az igazán kitartóknak tárulkozik fel a vidék ezernyi szépsége. Pályázatunk célja, hogy egyre többen megismerjék ezt a vidéket akár a fotózás közben, akár a fotókon keresztül.

Témakörök:

1. Tájképek a Mezőföldről

2. A Mezőföld növény- és állatvilága

3. Hagyományos mezőgazdaság

Díjak:

1. díj – Wellness hétvége a Domi Tours Kft. felajánlásából

2. díj – Egy éves The Explorer Magazin előfizetés

3. díj – Érdi Photo Hall ajándéka (fotóalbum, filmelőhívás)

Pályázati feltételek: A digitalizált képeket jpg formátumban 300 DPI felbontásban kérjük leadni. Minden egyes képet digitális azonosítóval kell ellátni (szerző+sorszám). Leadási határidő: 2009. április 30. Személyesen, vagy postai úton CD-re írva, pontos névvel, címmel, telefonszámmal és a képek készítésének helyével ellátva kérjük eljuttatni a munkákat.

A legszebb fotókból 2009. júniusában, a Mezőföldi Vásár programon kiállítást rendezünk a múzeum dísztermében. Itt kerül sor a díjak átadására is.

Szerzői jogok:

A pályázók tudomásul veszik, hogy műveik a szerzői jogok tiszteletben tartásával, térítés nélkül jelennek meg az eseményhez kapcsoló sajtóanyagokban. A szervezők garantálják, hogy a képek más célra nem kerülnek felhasználásra, csak a szerző külön engedélyével.

A pályázók továbbá tudomásul veszik, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalják.

A fotópályázat támogatói:

DOMI TOURS KFT.
2030 Érd, Budai út 24.
Tel.: 23/523-598, Fax.: 23/364-734,
E-mail: domierd@domitours.hu
The Explorer Group Kft.
Érdi Photo Hall, 2030 Érd, Diósdi út 4., Tel.: 23/369-930
(Forrás: www.foldrajzimuzeum.hu)