palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Litera irodalmi portál tehetségkutató pályázata

A litera irodalmi portál tehetségkutató pályázatot hirdet Magyar staféta címmel egyfelvonásos dráma megírására. A pályázaton korhatár és szakmai előélet nélkül részt vehet minden szerző, aki az alábbiakban felsorolt követelményeknek megfelelő művet nyújt be határidőre.

A tehetségkutató pályázat feltételei: A litera tehetségkutató pályázata a március elejétől online fejlődő drámával párhuzamosan kerül kiírásra oly módon, hogy a felkért szerzők által megálmodott karakterek szerepeltetésével kell a pályázaton indulóknak önmagában megálló egyfelvonásos darabot írniuk. A „Staféta plusz” munkacímű egyfelvonásos drámának nem kell figyelembe vennie a felkért szerzők folyamatosan nyomon követhető munkáját, egyedüli követelmény a karakterek azonossága. A pályázat alakulásától és az elkészült egyfelvonásosoktól függően a Kiírók elképzelhetőnek tartják a díjnyertes munka dramaturgiai hozzáillesztését (epilóg, prológ, alternatív befejezés…) a készülő Magyar Staféta című színdarabhoz. A pályamunkákat szakértő zsűri bírálja el, az első helyezett művet a litera a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatja be ünnepélyes díjátadó keretében.

A pályamű benyújtásának határideje: 2009. április 11. éjfél (24 óra)!

A tehetségkutató pályázaton indulóknak a kiírástól számított kb. egy hónap áll rendelkezésére a művek megírására. Határidőn túl érkezett pályaműveket nem fogadunk el.

A beérkezés helye: A pályaműveket a megbízhatóság kedvéért egyszerre 2 emailcímre kérjük elküldeni:
litera@litera.hu és magyarstafeta@gmail.com
Terjedelem: 30-45 perces egyfelvonásos (belekalkulálva a színpadi előadás idejét).

Online dráma: A litera Magyar Staféta vállalkozásának külön oldalt nyitott. A megszületett művek mindegyike az erre az alkalomra létrehozott oldalon folyamatosan, beérkezési sorrendben olvasható majd a nagyközönség számára is.
Kommentelhetőek, viták folyhatnak a művekről és hősökről. Az első díj sorsáról színházi szakemberekből és irodalmárokból álló zsűri dönt, de szavazhat a közönség is arról, melyik pályamű kapja a Magyar staféta közönségdíját.
Díjak: A beérkező egyfelvonásos pályaműveket szakértő zsűri bírálja el. A legjobb három mű díjat nyer. A tehetségkutató pályázat díjainak összdíjazása: 250.000 forint (I. díj: 100 ezer forint). A közönségdíj nyertese egyéves színházbérletet nyer két személyre az együttműködő színház előadásaira. A legjobb műveknek esélyük lesz arra, hogy – érdeklődés esetén – színház partnerünk valamilyen formában bemutassa annak dramaturgiailag megmunkált, színpadi változatát 2009 őszén (terveink szerint a litera 7. születésnapján).
(Forrás: Litera.hu)