palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar Minőség Háza 2010 Díj

Magyar Minőség Háza 2010 DíjA Magyar Minőség Társaság pályázatot ír ki a MAGYAR MINŐSÉG HÁZA® 2010. DÍJRA. A pályázat célja hazai forgalmazású, kiemelkedő minőségű termékek és szolgáltatások népszerűsítése, a fogyasztók tájékoztatásának elősegítése.

Ez évi pályázatunkban érvényesítjük az eddigi, sikeres pályázataink tapasztalatait és felhasználjuk az informatika által nyújtott újszerű lehetőségeket, elsősorban a pályázatot nyert termékek és szolgáltatások széles körben való megismertetésére, esélyt adva ezzel a nagyobb versenyelőny szerzésére, bővítve a fogyasztók tájékozódásának lehetőségeit.

Azon termékkel/szolgáltatással lehet pályázni, melynek jellemzői:

 • Magyarországon forgalmazzák/nyújtják,
 • minőségjellemzői kiemelkedők,
 • minőségük egyenletes, mert a termék gyártása/a szolgáltatás tanúsított minőségirányítási rendszerben folyik, vagy az egyenletesség egyéb módon bizonyítható,
 • a termék gyártása és felhasználása/a szolgáltatás környezetkímélő.

Alapelveink fontos eleme, hogy a pályázaton való részvétel ne jelentsen ismétlődő felesleges kiadásokat. Ezért nem szükséges újabb, esetenként költséges vizsgálatok végzése, elfogadunk 2009-ben és 2010-ben máshol már díjazott pályázatot is, amennyiben a vonatkozó pályázati kiírás követelményei teljesítik jelen pályázatét.

A zsűri által elfogadott pályamunkák elnyerik a Magyar Minőség Háza® 2010. díjat.
A díjak ünnepélyes átadására a XIX. Magyar Minőség Hét keretében kerül sor (november 02.).

A Magyar Minőség Háza® 2010. díjat elnyert termékek/szolgáltatások utóellenőrzése

A Magyar Minőség Háza® 2010. díjat elnyert termék/szolgáltatás megfelelőségét a véletlenszerű (sorsolásos) kiválasztás alapján 2011-ben két alkalommal ellenőrzi az erre a feladatra felkért bizottság. Amennyiben az utóellenőrzésről készült jegyzőkönyv az ellenőrzött termék/szolgáltatás a Magyar Minőség Háza® 2010. díj odaítélésekor fennálló minőségéhez képest csökkenést állapít meg, és a pályázó a megjelölt határidőre nem hajtja végre a szükséges módosításokat, intézkedéseket, akkor a díj használati jogát a MMT visszavonja, melyről a nyilvánosságot értesíti. A díjat elnyert termékkel/szolgáltatással szemben indított hatósági eljárás esetén a MMT a díj használatát felfüggeszti, hatósági elmarasztalás esetén azt visszavonja.

A díj elnyerése a következő előnyökkel jár:

 • A nyertesek oklevelet és művészi, aranyozott érmet kapnak.
 • Versenyelőny szerzése az érem fotójának adott felületen (termék, csomagolás, prospektus, weboldal, stb.) történő elhelyezésével. (Az érem csak az évszámmal együtt használható ily módon!)
 • A pályázat nyerteseit a Magyar Minőség Hét keretében sajtótájékoztatón mutatjuk be a nyilvánosságnak.
 • Lehetőség a termék/szolgáltatás bemutatására a Magyar Minőség Hét időtartama alatt (2 négyzetméter alapterületen, a díjazott saját installációjával díjmentes).
 • A terméket/szolgáltatást népszerűsítjük:
  • a médiában és kereskedelmi, fogyasztói szervezetek útján,
  • a Magyar Minőség elektronikus folyóiratban.

Letölthető dokumentumok

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
NEVEZÉSI LAP
AZ ELŐZŐ ÉVEK NYERTESEI

A Nevezési lap –amely a további feltételeket is tartalmazza és jelen pályázati kiírás elválaszthatatlan része– letölthető a társaság portáljáról: http://www.quality-mmt.hu

A pályázatot 1 példányban, elektronikus adathordozón (cd, dvd, pendrive) pdf formátumban postai úton kell megküldeni a Magyar Minőség Társaság címére (csak a Nevezési lap-ot kérjük nyomtatva is, eredeti aláírásokkal).

Postai feladási határidő: 2010. október 15.


A pályázat nevezési díja termékenként/szolgáltatásonként: 175.000,- Ft + 25% ÁFA
MMT tagoknak 130.000,- Ft + 25% ÁFA

További felvilágosítás:
Turcsányi Annamária (1)789-1406 és Turos Tarjánné (1)215-6061
Magyar Minőség Társaság
1450 Bp. 9. Pf. 36., Fax: (1) 215-6061
e-mail: titkarsag@quality-mmt.hu