palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyarország földtudományi értékei fotópályázat

mftA Magyarhoni Földtani Társulat elnöksége fotópályázatot ír ki „Magyarország földtudományi értékei” címmel.

A pályázat célja hazai földtudományi értékeink feltárása egyrészt a nagyközönség által is megtekinthető látványos képződmények, objektumok, másrészt különleges hazai ősmaradványok, ásványok, kőzetek bemutatásával. Kizárólag terepen készült fényképeket fogadunk el, az ősmaradványok és ásványok képeinek kivételével, de ezek esetében is előnyben részesítjük a terepi felvételeket. A képek témáját és készítésének pontos helyszínét kérjük feltüntetni.

Ajánlott témák: az élettelen természet elemei – kőzetalakzatok, felszínformák, ősmaradványok, ásványok, talajok és mindezek kapcsolata az élővilággal, illetve egyéb geológiai jelenségek.
Előnyben részesülnek azok a pályaművek, amelyek a földtani és kulturális örökség kapcsolatát is bemutatják.

Folding Ágios Pávlos Greece

A pályázatnak nevezési díja nincs.

A pályázó hozzájárul, hogy a pályázatra beküldött képeket a Magyarhoni Földtani Társulat kiadványaiban felhasználhassa a szerző nevének feltüntetésével.

A pályázatra beküldött legjobb képeket a Magyarhoni Földtani Társulat 2016. évi falinaptárában tesszük közzé, illetve bemutatjuk a Földtudományos forgatagon, 2015. november 7-én a Természettudományi Múzeumban.

A pályázatra nyomtatottan és elektronikusan is be kell küldeni a képeket. A beküldendő képek mérete: 30×40 cm. Az elektronikus adathordozón beküldött változat esetében a hosszabb oldal min. 3000 pixel legyen.

Postázási cím: Magyarhoni Földtani Társulat, 1255 Budapest, pf. 61.

 

A pályaműveket szakmai és művészeti zsűri bírálja el.

 

A nyertesek (a három első helyezett és a zsűri különdíjasa) a Társulattól elismerő díszoklevelet kapnak.

 

A pályázásnak nem feltétele a társulati tagság, pályázhatnak amatőr fotográfusok, korhatár nélkül. Egy pályázó maximum 6 fényképpel pályázhat, fotósorozatokat is elfogadunk.

 

A pályaműveket jeligével ellátva várjuk a fent megadott postafiók címen vagy az MFT titkárságán személyesen, előre egyeztetett időpontban: 1015 Budapest, Csalogány u. 12. I. em. 1.

 

A pályaművek beadási határideje 2015. augusztus 31.

 

Eredményhirdetés: 2015. november 7.

A pályázat kiírójának honlapja: Magyarhoni Földtani Intézet