palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyarország szubjektív atlasza pályázat alkotóknak!

szubjektív atlasz pályázatKreatív vagy? Van véleményed Magyarországról? Az atlasz elkészítéséhez harminc (társ)alkotót és egy tervezőgrafikust pályázaton választunk ki (a tervező grafikus pályázat leadási határideje 2010 október 4.!) A projekt célja, hogy elkészítsük Magyarország szubjektív atlaszát hazai kreatív emberek szemével, a korábbi kiadványok mintájára (Subjective Atlas of Palestine, Subjective Atlas of Serbia, Subjective Atlas of the Netherlands). Várakozásaink szerint az atlasz sokrétű, izgalmas és látványos bemutatása lesz országunknak, nemzeti és kulturális identitásunknak.

A magyar kiadás ötlete Annelys de Vet holland tervezőgrafikustól származik, aki helyi alkotókkal együtt készíti el az adott ország szubjektív atlaszát.

Az atlasz elkészítéséhez harminc (társ)alkotó és egy tervezőgrafikus részvételére számítunk, akiket egy pályázat során választunk ki a holland tervező közreműködésével.

A projekt megvalósítása
A tervező a Kitchen Budapestben 2010. november 22 és december 3 között megtartandó kéthetes workshop keretében dolgozik majd együtt az alkotókkal, akik nemcsak ötleteket adnak, hanem vizuális, grafikai, vagy pl. tipográfiai tartalmakkal járulnak hozzá az atlasz alapanyagához. A munkákon túl minden társalkotó egy rövid leírással és fényképpel szerepel a kiadványban. Az atlasz végül Annelys de Vet szerkesztésében és egy fiatal magyar grafikus közreműködésével készül el, és terveink szerint, 2011 elején jelenik meg, nyomtatásban és online formában is.


Felhívás részvételre – (társ)alkotó

A csapatban résztvevő harminc alkotóval szemben fontos elvárásunk a vizuális kommunikációban vagy a vizuális önkifejezésben szerzett tapasztalat. A résztvevők kiválasztásánál arra törekszünk, hogy minél sokrétűbb tudással és szakmai hátterrel rendelkező csapatot állítsunk össze. Így művészeken és designereken túl számítunk – többek között, de nem kizárólag – építészek, informatikusok, szociológusok, hackerek, illetve közéleti aktivisták pályázatára.

Várjuk jelentkezésedet, ha

 1. ha szeretnél alkotó részese lenni Magyarország szubjektív atlasza elkészítésének;
 2. van tapasztalatod az önkifejezés bármely vizuális megnyilvánulásában;
 3. kreatív vagy, és ötleteidet szívesen megosztod másokkal;
 4. kíváncsi vagy mások ötleteire, és konstruktívan állsz mások munkájához;
 5. a workshop ideje alatt (2010. nov. 22. – dec. 3.) szabaddá tudod magad tenni legalább 4-5 hétköznapra, és meg tudsz jelenni a Kitchen Budapestben (1092 Budapest, Ráday utca 30.);
 6. vállalod, hogy munkádat felhasználhassuk az atlaszhoz, és azt Creative Commons BY-NC-ND licenc alatt közzétegyük, illetve támogató partnereink számára hasonló feltételekkel rendelkezésre bocsássuk.

Amit kínálunk:

 1. részvétel a kéthetes workshopon, 2010. november 22. és december 3. között;
 2. megjelenési lehetőség Magyarország szubjektív atlaszában, a neved, fényképed és rövid profilod szerepeltetésével az alkotók között.

Jelentkezz alkotónak!
Amennyiben szívesen rajzolnád (festenéd, programoznád, hímeznéd, faragnád, rágnád, hajtogatnád… stb.) velünk Magyarország szubjektív atlaszát, jelentkezésedet emailben nyújtsd be a szubjektiv@kitchenbudapest.hu címre 2010. október 31-ig.

Kérjük, hogy pályázatod tartalmazza az alábbiakat:

 1. név, elérhetőség;
 2. rövid szakmai előélet;
 3. nyelvtudás (az angol nyelv ismerete előny, de nem alapfeltétel);
 4. számítógép- és programismeret (grafikai szoftverek ismerete előny, de nem alapfeltétel);
 5. honlapod, blogod linkjét, ha van;
 6. portfóliódat vagy az arra mutató linket, ha van;
 7. gondolataid, skicceid a témáról.

A projektről
Szervező: Kitchen Budapest
Szerkesztő: Annelys de Vet
Kurátor: Bujdosó Attila
Szakmai partnereink: MOME Line, Trafó, WAMP.
Támogatóink: Az atlaszt a Holland Királyság Nagykövetségének és a Fonds BKVB támogatásával készítjük el.

Kapcsolat
Bujdosó Attila, Kitchen Budapest
bujatt@kitchenbudapest.hu +36 70 280 9137

Forrás: www.kitchenbudapest.hu