palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Merj tenni a korrupció ellen! logó- és plakát pályázat

transparency international pályázatMerj tenni a korrupció ellen – És nyerj félmillió forintot! A Transparency International Magyarország logó- és plakát pályázata. A Transparency International Magyarország korrupcióellenes civil szervezet logó és plakát pályázatot hirdet „Merj tenni a korrupció ellen!” címmel. A legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek. A díjkiosztóra a II. Átláccó Fesztivál keretében az A38 Hajón kerül sor, 2010. december 9-én, a Korrupció Ellenes Világnapon. Meghosszabbított határidő! Az új határidő: 2010. november 16.
A Transparency International Magyarország „Merj tenni!” munkacímmel jogsegélyszolgálatot indít a korrupció áldozatainak vagy szemtanúinak, mindazoknak, akik tenni akarnak a korrupció ellen. A jogsegélyszolgálat központi eleme egy információs honlap (www.merjtenni.hu), itt tájékozódhatnak a panaszosok arról, hogy hová fordulhatnak, mi a teendő, ha korrupciót tapasztalnak. A honlap mellett a szervezet jövő év elején beindítja személyes jogsegélyszolgálatát is, mely a korrupció elleni fellépéshez nyújt hatékony segítséget.

Mit várunk?
A pályázat keretében olyan logóterveket és reklámplakát-terveket várunk, amelyeket a 2010 végén és 2011 elején induló jogsegélyszolgálat népszerűsítésére hasznosítanánk.
A koncepciók pozitív, érthető és megnyerő módon ötvözzék az arculatot és az üzenetet, ne ragaszkodj a már meglévő TI arculathoz.

A fő üzenetek:

 1. A Transparency International Magyarország jogsegélyszolgálatot indít a korrupció áldozatainak és szemtanúinak. A projekt központi eleme egy honlap, ennek címe: www.merjtenni.hu.
 2. A korrupció ellen MINDENKI tehet. TE is!
 3. Légy közérdekű bejelentő! Tárd fel a körülötted lévő korrupciót!

Meddig és hogyan?
1 db plakáttervet és az ahhoz kapcsolódó 1 db logótervet 2010. november 16-án éjfélig lehet benyújtani. Egy ember csak egy pályaművel nevezhet. Csak 18 éves kor felettiek pályázhatnak.
A nevezési anyagot elektronikus formában a palyazat@transparency.hu e-mail címre küldd el. Fontos, hogy a nevezési anyag mellé csatold elérhetőségedet (név, mobil, e-mail)!
Az e-mailen beadott plakátterv A4-es méretben készüljön el, jpeg vagy pdf formátumban, és ne haladja meg az 5MB-ot. A logóterv szintén jpeg vagy pdf formátumú és maximum 2 MB méretű legyen.
A zsűri döntése után a nyertes pályaművek leadását vektoros formátumban fogjuk kérni, illetve a plakátok várhatóan A3-as méretben lesznek kinyomtatva.

Letölthető dokumentumok

Merj tenni a korrupció ellen! pályázati kiírás

dare-to-act-against-corruption_-and-win-five-hundred-thousand-forints

Díjazás

 • I. Díj 500.000 Ft
 • II. Díj 200.000 Ft
 • III. Díj 100.000 Ft

A beérkezett pályaművekből zsűri választja ki a legjobb alkotásokat.

 • Siri Ellen Sletner, a Norvég Királyság nagykövete
 • Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója
 • Gerendai Károly, a Sziget ügyvezető igazgatója
 • Matheidesz Réka, a WAMP ügyvezető igazgatója
 • Szigeti Péter, a Kreatív főszerkesztője

További információ: palyazat@transparency.huwww.transparency.hu ;  Tel: 06 70 421 5192

A versenyen nem indulhatnak a Transparency International Magyarország munkatársai és azok hozzátartozói, tanácsadói, kuratóriumának tagjai, önkéntesei.
Érvénytelen az a nevezés, amely olyan produktummal pályázik, amely nem felel meg a nevezési felhívásban leírtaknak; amelyet nem a nevezési felhívásban megadott helyen, módon és határidőig nyújtanak be.
Szerzői jogok: A pályázat benyújtásával a pályázó beleegyezik abba, hogy alkotása a Transparency International Magyarország weboldalain megtekinthető lesz, illetve a szervezet felhasználja azokat későbbi kampányai során. A nyertes alkotásokkal kapcsolatos vagyoni (időben, térben, tartalomban korlátlan felhasználási) jogokat nem kereskedelmi célokra a Transparency International Magyarország minden ellenszolgáltatás és térítés nélkül szabadon gyakorolhatja. A pályázó szavatol azért, hogy a jelen pályázatban benyújtott alkotásán, mint szerzői jogi művön nem áll fenn harmadik személynek olyan kizárólagos szerzői vagyoni/felhasználási joga, amely a pályázat kiírójának jelen kiírás szerinti jogszerzését és felhasználását korlátozná vagy akadályozná.