palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MANT diákpályázat: Célpont a Mars

Ha idén nem is lesz világvége, az biztos, hogy lesz MANT diákpályázat! A témakör: Célpont a Mars. A pályázat minden résztvevője kedvezményesen juthat el 2013 nyarán a MANT Űrtáborba, sőt a legjobb helyezést elérőknek egyáltalán nem kell aggódniuk a részvételi díj miatt. Tedd próbára tudásod és nyerd meg te a diákpályázatot!

Az idei pályázat újdonsága, hogy az egyéni indulók mellett már 2-4 fős diákcsapatok pályázatait is fogadjuk, és külön értékeljük. További újdonság, hogy a választható feladatok között megjelenik a videókészítés is.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvánnyal együttműködve, az Űrvilág támogatásával az ENSZ Világűrhét alkalmából pályázatot hirdet.

A pályázat témaköre: Célpont a Mars

Ezen belül például az alábbi témákkal kapcsolatos munkákról lehet szó:

  •  már lezajlott Mars-küldetések áttekintése
  •  egy új űrszondás program kidolgozása
  •  szabadon választott marsi tájegység látnivalóinak ismertetése
  •  a felszíni környezet lakhatósági viszonyainak és életlehetőségeinek bemutatása
  •  az emberes Mars-expedíció lehetséges megvalósítása
  •  földfelszíni Mars-analóg terepgyakorlatok, szimulált marsi expedíciók
  •  a marsi élet esetleges felfedezésének természettudományos és filozófiai értékelése
  •  a Marson játszódó science-fiction alkotás (pl. könyv vagy film) elemzése

A megjelölt témák közül lehet egyet választani, lehet többet választani, lehet mindegyikkel foglalkozni. A megjelölt témák mellett természetesen bármilyen, a pályázati kiírás címéhez kapcsolódó témát fel lehet dolgozni!

Beadási határidő: 2013. február 10.

Nyeremények

A 11–14 éves korcsoportban a három legjobb pályamű szerzője értékes könyvjutalomban részesül. Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézmény(ek)ben.

Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2013-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a http://www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)

A 15–18 éves korcsoportban a legjobb pályaművet benyújtó diák térítésmentesen vehet részt a 2013-es MANT Űrtáborban. A második helyezettnek a részvételi díj 50%-át elengedjük, a harmadik helyezettnek a részvételi díj 33%-át engedjük el.

Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézmény(ek)ben.

Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2013-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a http://www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)

A látássérült pályázók közül a legjobb pályaművet benyújtó három fiatal egy exkluzív látogatáson vehet részt egy budapesti, űrtevékenységgel foglalkozó intézményben. Ezt a lehetőséget a MANT a Huntsville-ben járt magyar kísérőkkel valamint az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvánnyal közösen hirdeti meg.

Az érvényes pályamunkát beadó összes látássérült pályázó elnyeri a MANT ifjúsági tagságát, az esedékes tagdíj összegét a 2013. évre elengedjük.

A díjakat mind egyéni, mind csapat kategóriában átadjuk.

A fentiek csupán a tájékoztatást szolgálják, a pontos részleteket a pályázati felhívás tartalmazza.

Részletek

A pályázati felhívás itt olvasható.
A pályázati felhívás letöltése PDF-formátumban.

A pályázati beadó felület 2012. november végétől lesz elérhető honlapunkon. A tudáspróba feladatai várhatóan 2012. október végétől lesznek letölthetők.