palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Már beadhatóak a pályázatok a munkahelyi bölcsődék kialakítására

6 milliárd forint értékben pályázhatnak munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatására vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

A felhívás célja munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása, amelyek hozzájárulnak a kisgyermekes nők foglalkoztatásának elősegítéséhez, valamint a munka és a magánélet összehangolásának megkönnyítéséhez. Az igényelhető támogatás 8-100 millió Ft, amelyet fordíthatnak a munkahelyi bölcsőde helyszínének kialakítására, az ellátáshoz, gondozáshoz szükséges eszközök beszerzésére, a személyi feltételek megteremtésére. Szintén elszámolható a vissza nem térítendő támogatás a szolgáltatást nyújtó személyek képzésére, a projekt előkészítésével és projektmenedzsmentjével kapcsolatos tevékenységekre, továbbá – az állami támogatási szabályok figyelembevételével – a munkába visszatérő kisgyermekes szülő képzésére, kompetencia-fejlesztésére is.

E támogatások a bölcsőde, a mini bölcsőde és a családi bölcsőde létrehozásához használhatók fel, alapvetően infrastrukturális pályázatok keretén belül.

A pályázati kiírás: Pályázat munkahelyi bölcsődék, óvodák létrehozására