palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Marco Polo-díj a KKE régió kínai vendégforgalmának további növelésére

Pályázatot hirdetett Kína és a közép- és kelet-európai országok turisztikai együttműködését koordináló budapesti központ.

Kína és a KKE országok közös turisztikai szakmai platformja 2019 februárjában díjat alapított a KKE régió kínai vendégforgalmát a „legjobb KKE turisztikai termék” létrehozásával tovább növelő üzleti vállalkozások számára.

A Marco Polo-díjra azok a közép- és kelet-európai, valamint kínai turisztikai vállalkozások pályázhatnak, amelyek a KKE régió történelmét, hagyományait, kultúráját vagy valamely különleges vonzerejét bemutató turisztikai utat vagy egyéb terméket vezettek be az előző évben, s az a régió 16 országa közül legalább három országban megvalósul.

A Marco Polo-díj újabb mérföldkövet jelent a 16+1 ország szakmai együttműködésében. A díjalapítás célja, hogy a KKE régió jelenlegi termékkínálatának megújításában élenjáró turisztikai vállalkozások nagyobb nyilvánossághoz jussanak az együttműködést koordináló magyarországi központ, a 16 KKE ország és Kína szakmai kommunikációs felületein, ezáltal a kínai vendégek igényeihez igazított körútjuk vagy egyéb termékük ismertebbé váljon. A Marco Polo-díj még szorosabbra fűzheti a kapcsolatot, amely az együttműködés kormányzati és üzleti szintje között folyamatosan erősödött az elmúlt négy év folyamán.

A nemzetközi zsűri döntéséről a koordinációs központ szeptember elején e-mailben értesíti a Marco Polo-díj nyerteseit.

A három legjobb pályázat benyújtója 2019. október 23-án mutathatja be termékét az együttműködés éves kormányzati szintű értekezletéhez kapcsolódó üzleti fórumon, Rigában, majd egy éven át részesül az együttműködés promóciós támogatásában. Az aranyérmes termék bemutatója meghívást kap a Kínai Népköztársaság őszi nemzetközi turisztikai kiállítására, a sanghaji CITM-re is.

Letölthető dokumentumok

Marco Polo Award_Guidelines
Marco Polo Award_Eligibility and Evaluation Criteria
Marco Polo Award_Application Form
Marco Polo_Marco Polo Award_Application Rules

A pályázat díjmentes. Az angol nyelvű pályázati anyagot a pályázati útmutatóban és pályázati szabályokban ismertetett módon 2019. március 1-étől és 2019. május 31-ig elektronikusan lehet benyújtani a tcc@mfa.gov.hu e-mail címre. További tájékoztatás is ezen a címen kérhető.