palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Második MILVUS Nemzetközi Természetfotó pályázat

milvus A marosvásárhelyi Milvus Csoport Madártani- és Természetvédelmi Egyesület második alkalommal nemzetközi természetfotó-pályázatot hirdet, amely kihagyhatatlan alkalmat biztosít az amatőr- és profi fotósok számára a megmérettetéshez.

Szervező: Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Cím: Románia, 540620, Tg.-Mures (Marosvásárhely), O.P.3, C.P.39
Tel/Fax: +40265 264726, E-mail: photocompetition@milvus.ro , office@milvus.ro ,
Web: www.milvus.ro
Helyszín: Marosvásárhely, Románia

Pályázati naptár:
Beküldési határidő: 2010. május 30.

Zsűrizés: 2010. június 26.
Eredményhirdetés: 2010. június 29. e-mailben.

A pályázókat egy későbbi időpontban értesítjük a díjkiosztó ünnepség pontos helyszínéről és időpontjáról. A beérkezett munkákból készült válogatás anyagából – díjazott és megjelentetésre érdemesnek ítélt fotók – kiállítást szervezünk 2010. július-augusztus közötti időszakban.

Fotótémák, kategóriák:

Természetfotó:

  • A kategória – SZABAD TÉMA – bármilyen természetfotóval lehet jelentkezni (táj, állat, növény, makro,stb.)
  • B kategória – RAGADOZÓK – bármilyen ragadozóról készült fotóval lehet nevezni (ragadozó madarak, ragadozó emlősök, stb.)

Elbírálás: A zsűri tagjai:

  • Tamás András AFIAP, elnök
  • Kerekes István EFIAP/b
  • Dan Dinu, PHOTOTRAVEL főszerkesztő, PHOTOLIFE projektvezető

Pályázati feltételek:

A pályázat nyilvános, hivatásos és amatőr fotósok a világ bármely részéről egyaránt nevezhetnek, digitálisan készített felvételekkel. Etikai követelmény, hogy a beküldött felvételek hiteles mondanivalót tükrözzenek, a fotók pedig természetes körülmények között készüljenek. Az egyes állat- és növényfajokról készült felvételek vadon élő példányokat ábrázoljanak, természetes környezetükben. A fotók eredeti, számítógépen NEM módosított változatát fogadjuk el versenymunkaként. Bizonyos javítások megengedettek. A korrekció állhat a teljes képre vonatkozó kis mértékű digitális módosításokból: a szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast) beállításából, összhatásban azonban természetesnek kell maradniuk. Megengedett az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítása: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por hagyta nyom. A kép egyes részeinek módosítása, illetve retusálása nem megengedett!

A pályázaton minden versenyző kategóriánként maximum 4 képpel indulhat.

A fotók CD-n vagy e-mailben ( photocompetition@milvus.ro ) nevezhetők JPEG formátumban. A pályaművek megnevezése mindkét kategóriában 1- től 8-ig történik, és azonosnak kell lennie a pontosan kitöltött Nevezési űrlappal. A beküldött fényképek címét csak a Nevezési űrlapra kell feltüntetni.

A fotók mérete: pályázni az eredeti képről készített, kisméretű (hosszabbik oldal max.: 1024 pixel, 300dpi-s felbontású, maximum 1MB nagyságú), JPEG formátumú képekkel lehet .
A díjazott munkákat a szervezők utólag nagy felbontásban is bekérik a versenyzőktől (e-mailben), melyeket 20/30 cm-es méretben kinyomtatnak, majd kiállítanak.

Nevezés: Nevezni szigorúan csak Nevezési űrlappal (Entry form) lehet, mely letölthető a www.milvus.ro oldaláról, melyet:

  • a fotókkal együtt e-mailen a photocompetition@milvus.ro címre kell beküldeni vagy
  • a CD–vel együtt lehet postázni az egyesület címére (Románia, 540620- Tg.Mures, O.P.3, C.P.39).

A pályázók CD –it a kiírók a zsűrizést követő 2 héten belül megsemmisítik.

Nevezési díj: A nevezési díj egy kategóriában 10 euró (15 dollár), két kategóriában 15 euró (20 dollár), melyet:

  • postai úton a CD-vel és Nevezési űrlappal együtt borítékban kell elküldeni vagy
  • bankkártyával lehet kifizetni a Milvus Csoport weboldalán található PayPal fizetési rendszert használva ( www.milvus.ro ) vagy
  • banki átutalással a következő bankszámlára:

Milvus Group, Tg.Mures, Romania
Bank neve: BRD Tg.Mures
Számlaszám: RO64BRDE270SV02460002700 – EURO
Számlaszám: RO77BRDE270SV17568462700 – USD
Számlaszám: RO98BRDE270SV03140262700 – RON

Díjazás:
A zsűri által legjobbnak ítélt fénykép a verseny Nagydíját kapja: 500 euró készpénz, Oklevél.
Mindkét kategóriában kiosztandó I – II – III díj.
I díj : 200 euró készpénz, Oklevél
II díj : 100 euró készpénz, Oklevél
III díj: Oklevél és a Milvus csoport által felajánlott jutalomcsomag
A romániai természetfotósok biztatására, a PHOTOLIFE pályázat keretében, kiosztunk egy különdíjat is a legjobb romániai fotósnak. A különdíj, amit Dan Dinu ajánlott fel, egy online fotós képzés vagy egy workshop.
A szponzorok és támogatók felajánlásainak függvényében, a szervezők még más díjakat is kioszthatnak.

Továbbá:
A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. Minden szerző a kiállítás anyagából (díjazott és a kiállításra kiválogatott munkákból) készült CD-katalógust kap, vagy igényelheti azt e-mailen is, függetlenül attól, hogy bemutatásra kerül vagy sem a fotója. A Milvus Csoport fő célkitűzései közé tartozik a természetvédelem és a fenntarthatóság, ezért javasoljuk a digitális megoldások és technikák használatát (internetes honlap/e-mail CD helyett). A Nevezési űrlap kitöltésekor szíveskedjenek bejelölni, hogy a kiállítás anyagából készült összeállítást milyen formában szeretnék megkapni: e-mail vagy CD. A kiállítás megfelelő népszerűsítése érdekében, a képeket a szervező szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV). A pályázó a kép beküldésével “kijelenti”, hogy a fényképet ő készítette, és hozzájárul a kép nyilvános megjelentetéséhez. Ugyanakkor a szerző tudomásul veszi és elfogadja a pályázat feltételeit.

Bővebb információkért, részletekért írjanak bizalommal a photocompetition@milvus.ro címre.


Letölthető dokumentumok:

pályázati kiírás-HU
pályázati kiírás_EN

pályázati űrlap