palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Második New York Irodalmi Páholy Helyszíni Szépírói Verseny

A MIG-ráció Kft. (a továbbiakban: Kiíró) helyszíni irodalmi pályázatot hirdet „Második NEW YORK Irodalmi Páholy Helyszíni Szépírói Verseny ” címmel melynek helyszíne a New York Café (Budapest Erzsébet Krt. 9 – 11). A pályázatra bármely magánszemély jelentkezhet. Pályázat támogatója a NEW YORK Café.

A helyszíni irodalmi pályázat egy olyan pályázat, ahol egy adott helyszínen előre meghatározott idő alatt és műfajban kell elkészíteni az alkotásokat. A pontos téma ismertetésére a pályázat megkezdésekor kerül sor.

A Kiíró a pályázatra maximálisan 50 fő jelentkezését fogadja el.
Jelentkezés Kiíró általi elfogadása 2012. november 25-ig
Verseny kezdőidőpontja: 2012.12.02. 12:00
Verseny helyszíne: New York Café (Budapest Erzsébet Krt. 9 – 11.)

Pályázaton való részvételi feltételek

 • regisztráció az irodalmipályázat.hu weboldalon
 • Jelentkezési lap kitöltése és Kiíró részére aláírva, szkennelve e-mailen történő megküldése az info(kukac)irodalmipalyzat.hu e-mail címre legkésőbb 2012. november 15-ig
 • a jelentkezés Kiíró általi elfogadása, Kiíró által történő visszaigazolása legkésőbb 2012. november 25-ig
 • olyan, a pályázat megírására és irodalmipályázat.hu oldalra történő feltöltésére alkalmas eszköz, mely rendelkezik wifi hozzáféréssel (utóbbi hiányában a pályázónak kell gondoskodnia a helyszínen internet hozzáférésről, pl. mobil-internet)
 • A Kiíró jogosult a 3 pontban feltüntetett maximális résztvevői létszámot és a jelentkezési lap befogadásának (illetve a regisztráció visszaigazolásának) határidejét megváltoztatni, melyről az irodalmipályázat.hu weblapon ad tájékoztatást. 50 főt meghaladó jelentkező létszám esetén Kiíró jogosult egyedeleg dönteni arról, hogy kinek a jelentkezését fogadja el. A Kiíró az elfogadásnál figyelembe veszi a pályázó irodalmi munkásságát. A jelentkezési lapok elfogadása nem azok beérkezésének sorrendjében történik. A Kiíró jogosult a jelentkezési időszakot 2012. november 15. előtt lezárni. A jelentkezési időszak lezárásáról szóló hír megjelenését követően további jelentkezésre nincs lehetőség.

Benyújtandó mű

A benyújtandó alkotás műfaja:  vers vagy rövid próza
Tartalmi megkötések:  Politikamentesség
Terjedelme: max 3 000 leütés

Díjazás

 • I. díj                40 000 Ft
 • II. díj               25 000 Ft
 • III. díj              10 000 Ft

Zsűri tagjai 

Turczi István
Tarján Tamás
A zsűri tagjairól bővebb információ az irodalmipályázat.hu oldalon található.

A pályázat lebonyolítása

 • A Pályázat kezdetekor a Pályázó a jelenléti iv aláírásával elismeri, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, valamint megadja a jeligéjét a Kiírónak.
 • A Kiíró a pályázat kezdetekor tájékoztatja a pályázókat a pályázat témájáról. Ezt követően a pályázóknak 3,5 óra áll rendelkezésükre az alkotásaik elkészítésére.
 • A pályázati anyagot elektronikusan MS Word formátumban kell benyújtani. A fájlt és a hozzá kapcsolódó jeligét az irodalmipályázat.hu weboldal „Aktuális pályázat/pályázat benyújtása” menüpontjában kell feltölteni 15:30-ig.

Formai követelmények:           

A Művet a Kiíró által meghatározott MS Word sablonba kell beilleszteni. A sablont az irodalmipályázat.hu oldalról lehet letölteni.
A dokumentum nem tartalmazhat képeket, hivatkozásokat.

Pályázat feltöltése

A pályázat feltöltéséhez a következő adatokat kell megadni:
Pályázat (választó mező, jelen esetben: Második New York ), Jelige, A feltöltendő fájl, Számlázási név, Számlázási cím, E-mail
A számlázási adatok kitöltése is szükséges függetlenül attól, hogy a pályázatnál nincs nevezési díj. Az adatok megadását követően a rendszer előállítja a regisztrációs kódot, melyet megjelenít a felületen és elküld a megadott e-mail címre. A dokumentum feltöltésének feltétele a pályázati kiírás feltételeinek elfogadása.

Bírálat

A pályázat megírására rendelkezésre bocsátott 3,5 óra letelte után, a Kiíró a beérkezett alkotásokat nyomtatott formában továbbítja a zsűritagok részére. A zsűri tagjai elolvassák az összes beérkezett művet, ezt követően pedig konszenzussal állapítják meg a díjazott alkotásokat.
A Kiíró gondoskodik az alkotások irodalmipályázat.hu oldalra történő feltöltéséről legkésőbb december 10-ig.
A Kiíró a bírálatot követően elvégzi az anonimitás felfedését a birtokában lévő jeligék alapján.

Bővebb információ:
http://www.irodalmipalyazat.hu/aktualis-palyazat/masodik-new-york/