palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

McTEKA pályázata: a cirkuszkutatás lehetőségei

McTEKA, Magyar Cirkusztörténeti és -elméleti Kutató Alapítvány pályázataA McTEKA, Magyar Cirkusztörténeti és -elméleti Kutató Alapítvány, a cirkuszkutatás lehetőségei címmel pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy a különböző tudományterületek módszereivel és sajátos nézőpontjaiból vizsgáljuk és tárjuk fel a cirkuszi kommunikáció komplex jelenségét, kapcsolódási pontjait más művészeti ágakhoz, kulturális jelenségekhez. Pályázhat bármely egyetemi vagy főiskolai hallgató, ill. kutató egy 10-20000 leütés terjedelmű tanulmánnyal.

I. díj: 30000 Ft
II. díj: 20000 Ft
III. díj: 10000 Ft

A nyertes pályamunkákat megjelentetjük a McTEKA-évkönyvben.

A McTEKA A cirkuszkutatás lehetőségei c. pályázati felhívására pályázhatnak mindazok, akik egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkeznek, ill. egyetemi vagy főiskolai hallgatók. Bármely tudományterület eszközeivel minden cirkuszi műfaj vizsgálható, de a bíráló bizottság előnyben részesíti a tradicionális műsorokkal és különösen az állatidomítással foglalkozó dolgozatokat.

A jelentkezés módja: a McTEKA (1067 Budapest Eötvös u. 19.) címére ajánlott küldeményben kell feladni a „Jelentkezési adatlap”-ot, valamint az egyetemi/főiskolai oklevél vagy leckekönyv fénymásolatát.

A jelentkezés határideje: 2009. augusztus. 3.

A dolgozat beküldésének határideje: 2009. szeptember 21.

A 10000-20000 leütés terjedelemben megírt dolgozatnak tartalmaznia kell az áttekintett anyag bibliográfiáját, valamint a megfelelő jegyzetapparátust.

A jelentkezési adatlap itt tölthető le.