palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Média az orvosokért 2012 pályázat

Sajnálatos tény, hogy az egészségüggyel kapcsolatos híradások ma leginkább a negatív kicsengésű, többnyire méltatlanul felnagyított, elrettentő példákra fókuszálnak, így a gyógyító munka bravúros pillanatai, a nagyszerű teljesítmények csak ritkán kerülnek rivalda fénybe.

A pályázati célok elérése szempontjából különösen fontos, hogy a pozitív történetek, a nagyszerű orvosi teljesítményekről, a hősies helytállásról és a gyógyulás sikere szempontjából oly értékes jó orvos-beteg kapcsolatról szóló cikkek, híradások és egyéb anyagok a jövőben minél többek számára váljanak elérhetővé, ismertté.

Ennek elősegítése érdekében az „Astellas-díj – Az év orvosa” pályázat keretein belül, ahhoz szervesen illeszkedve második alkalommal hirdetünk média pályázatot, amelynek célja az említett témákban való publicitás erősítése. A részletes pályázati felhívás alább olvasható, vagy ezen a linken letölthető.

 „Astellas-díj – Média az orvosokért 2012” pályázat

Az Astellas Pharma Kft. az „Astellas-díj – Az év orvosa 2012” pályázathoz csatlakozóan immár második alkalommal hirdet médiapályázatot, amelynek legfőbb célja az orvosi hivatás társadalmi megbecsülésének erősítését, a nagyszerű emberi és orvosi teljesítmények fokozottabb elismerését, továbbá a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok bemutatását szolgáló, hangsúlyosan pozitív hangvételű publicitás elősegítése.

A pályázatra újságírók, riporterek és szerkesztők csak saját készítésű anyagaikkal nevezhetnek. A nevezés mellékleteként minden pályázó 3 darab pályaművet nyújthat be.

A pályamű olyan riport, interjú, műsor, vagy műsorrészlet lehet, amely

2012. január 1. és 2013. január 30. között

valamely sajtótermékben vagy egyéb médiumban, magyar nyelven jelent meg és amely témaként

az emberi és szakmai vonatkozásban egyaránt nagyszerű orvosi teljesítményekre, az orvosi helytállásra, a kezelés, ill. gyógyítás során kialakuló különleges orvos-beteg kapcsolatokra, valamint ezek gyógyulásban betöltött szerepére
hívja fel a laikus közönség figyelmét.

A pályázatot legkésőbb 2013. január 31-én 12.00 óráig a Pályázati Iroda postacímére (1660 Budapest, Pf. 448.) és/vagy az info@mediaazorvosokert.hu email-címre lehet eljuttatni.

Letölthető dokumentum

pályázati felhívás

Kérjük a pályaművekhez a kiíráshoz mellékelt pályázati adatlapot kitöltve csatolni!

A pályaművet értékelhető formában – újságcikkek esetében eredeti újságpéldányként (az oldalszám megjelölésével) vagy fénymásolatként, hang- és mozgóképes anyagok esetében legfeljebb 15 percterjedelemben CD-n vagy DVD-n – kell benyújtani, emellett lehetőség szerint a linkjét vagy a szkennelt cikket is kérjük. Online publikált anyagok esetében kérjük a cikk nyomtatott verzióját postázni, és a megjelenés linkjét e-mailben elküldeni.

A pályaművek nem tudósíthatnak az Astellas Pharma Kft. által szervezett rendezvényekről, eseményekről, illetve nem szerepelhet bennük az említett szervezetek neve.

A „Média az orvosokért 2012” pályázat nyertese 2013. február elején az „Év orvosa 2012” pályázat záróünnepségén az orvosszakmai díjazottakkal egyenértékű, pénzjutalommal járó Astellas-díjat vehet át. A második és a harmadik helyezett szintén értékes jutalmat kap.

A díjakat független és jelentős szakmai múlttal rendelkező bíráló bizottság ítéli oda. A bizottság tagjai: Kéky Kira (egészségügyi szakújságíró), Király Erzsébet (az MTVA munkatársa, a Kossuth Rádió Krónika című műsorának szerkesztője) és Győrfi Pál (az OMSZ kommunikációs vezetője, szóvivője).

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás

Pályázati Iroda
Tel.: (1) 9200 620, (30) 298 3364, (30) 330 3000
e-mail: info@mediaazorvosokert.hu