palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Karácsonyi történetek meseíró pályázat

Mesét nem csak olvasni lehet. A gyerekek tele vannak ötletekkel, és ezt meg is osztják, ha megkérdezzük őket, ha hagyjuk, hogy ők maguk találjanak ki történeteket…Az 5K Központ kreatív karácsonyi mese- és történetíró pályázatot hirdet általános iskolások számára!

Várjuk kicsik és nagyok meséit, történeteit a következő kategóriákban:

I. Kategória: 8-11 évesek
Meseírás: karácsonyi mese írása előre megadott címmel

Feladat
Írj egy mesét a következő címek egyikével: A beteg rénszarvas / Az unatkozó ajándék / A feledékeny Mikulás!

II. Kategória: 12-14 évesek
Kreatív karácsony: karácsonyi történet írása előre megadott szavak, szókapcsolatok felhasználásával.

Feladat
Írj egy frappáns karácsonyi történetet a következő szavak felhasználásával: diós bejgli, elveszett síkesztyű, strandlabda, csíkos nyakkendő, fejlámpa, nagyító, merész, huszonhárom, kutyapiszok!

Terjedelem: maximum 2 A/4-es oldal (géppel írott forma esetén: 12-es betűméret, másfeles sorköz)

A beadás módja: emailben az 5kkozpont@5kkozpont.hu címre vagy postai úton az 5K Központ címére (Cím: 1088 Bp. Múzeum u.7.) A levélre kérjük ráírni: Karácsonyi történetek pályázat!

A pályázaton kérjük a következő adatokat feltüntetni: név, életkor, elérhetőség (email- és/vagy postacím, amire a válaszlevelet küldhetjük), valamint az iskola neve, címe, felkészítőtanár esetén annak neve és elérhetősége.

A művek beérkezésének határideje: 2012. december. 28. 

Díjak: a legjobbnak ítélt művek beküldői könyvjutalomban részesülnek, valamint ajándékutalványt kapnak, amellyel kedvezményesen vehetnek részt kreatív írás és más foglalkozásainkon! A művekből a díjátadáson kiállítással egybekötött felolvasást tartunk!

Az alkotásokat az 5K Központ kreatív meseírás oktatói bírálják el: 
Menyhért Anna, A kis ló sorozat és a Vándorlány szerzője, valamint Finy Petra, a Lámpalány meséi, Gréta garbója, Bögreúr meséi, A tesó-ügy és számos más mesekönyv szerzője.

Eredményhirdetés: 2013. január 20. 

Forrás: http://www.5kkozpont.hu