palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Még 5 napig lehet jelentkezni a biztonságos és egészséges munkahelyekről szóló európai fotópályázatra!-EU-OSHA

Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség fotópályázataHamarosan elérkezik az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) által megrendezett páneurópai fotópályázat leadási határideje. A biztonságos és egészséges munkahelyekről szóló alkotásokat 2009. augusztus 15-ig lehet leadni. Az Európai Unió polgárai jelentős érdeklődést mutattak a pályázat iránt, eddig több, mint 500 munka érkezett.

A ,,Milyen a biztonságos és egészséges munkahely ?” elnevezésű pályázat kulcsfontosságú eleme annak a kampánynak, amely a munkahelyi biztonságra, egészséges munkahelyekre hívja fel a figyelmet az EU-tagállamokban. A verseny arra ösztönzi az európai polgárokat, hogy kreatívan, saját elképzelésük szerint közelítsék meg a témát. A résztvevők bármilyen munkahellyel kapcsolatos témakörben leadhatják pályázatukat, külön hangsúlyt fektetve a biztonságos és egészséges munkahelyek értékére, pozitív hatására. A nyertesek 7 000 eurós összdíjazásban részesülnek.

Pályázati kiírás: http://palyazatok.org/nemzetkozi-fotopalyazat-a-munkahelyi-biztonsag-es-egeszseg-temakoreben/

Bővebb információ és a regisztráció a következő weboldalon érhető el: www.osha-photocompetition.eu.

„Izgalmas volt látni, ahogy a fotópályázat kezdettől fogva megragadja az európai polgárok képzeletét. Nagyon sok kreatív, kiváló minőségű fotót kaptunk, amelyek kiemelik, mit is jelent a munkahelyi biztonság és egészség a tagállamok lakóinak. Mindenkit, aki szeret fotózni, arra bíztatok, hogy vegyen részt, és az augusztus 15-i határidőig adja le pályázatát.”-nyilatkozta Jukka Takala, az EU-OSHA igazgatója.

Nyilvános online szavazás Európa kedvencére

A közönség augusztus 16-tól 4 héten keresztül adhatja le voksát a neki legjobban tetsző művekre. Az így kiválasztott nyertes 1000 euró értékű nyereményben részesül. A többi három díjról kiemelkedő európai fotósokból álló zsűri dönt.

„Az eddig beérkezett pályaművek minősége igazán lelkesítő. Világosan látszik, hogy az Európai Unióban bőven van olyan tehetséges fotós, aki képes megragadni a biztonságos és egészséges munkahely értékeit. Az online szavazás remek lehetőséget kínál az európaiaknak, hogy kinyilvánítsák véleményüket erről a témáról.”-mondta Clemente Bernad zsűritag, aki leginkább szociális témákban készült fotóiról ismert.

Megjegyzés a szerkesztőknek:

  1. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökséget az Európai Unió azért hozta létre, hogy segítsen megválaszolni a munkahelyi biztonság és egészség területén felmerülő kérdéseket. A spanyolországi Bilbaóban található ügynökség célja, hogy a munkahelyi biztonság és egészség kérdésében érintett személyek közötti technikai, tudományos és gazdasági információk áramlásának elősegítése által jobbá tegye az emberek munkahelyi életét. http://osha.europa.eu
  2. Egészséges munkahelyek. Jó Önnek. Jó a vállalkozásnak. Az Európai kampány a kockázatértékelésről az EU-OSHA Európa-szerte megrendezett információs kampánya. A jelenlegi (2008/2009-es) kampány célja, hogy jobb kockázatértékelés által csökkentse a munkahelyi vonatkozású baleseteket és betegségeket. Különösen a kkv-kat és az olyan magas kockázatú iparágakat, mint például az építőipar, a mezőgazdaság és a szállítás, célozza meg. http://hw.osha.europa.eu

Sajtókapcsolat
Birgit Müller | Nemzetközi sajtó | +34 94 479 35 52 | news@osha.europa.eu
Marta Urrutia | Spanyol sajtó | +34 94 479 57 46 | noticias@osha.europa.eu
Brenda O’Brien | Brüsszeli kapcsolattartó iroda | +32 2 401 68 59 | obrien@osha.europa.eu