palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Meghosszabbították a munkásszállások kialakítására kiírt pályázat beadási határidejét

A meghirdetettnél két hónappal tovább, 2019. május 15-ig pályázhatnak a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint azok 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságai a „Munkásszállások kialakítása” munkaerő-piaci programra.

A pályázat támogatja a munkaerő országon belüli mobilitását annak érdekében, hogy a vállalatok munkaerőigényét minél hamarabb biztosítani tudja. A jogszabályi feltételek módosításának köszönhetően a jelenlegi kiírásban minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel van lehetőség a támogatást igényelni.

A korábbi 40 százalék helyett már csak 20 százalék önerőt kell a támogatás igénylőjének biztosítania, a fennmaradó összeget az állam finanszírozza, illetve a hatósági szerződés megkötését követően a korábbi három helyett négy hónap áll rendelkezésre a beruházás megkezdésére.

A szállások a mai igényeknek megfelelően, a munkavállalók elvárásait is figyelembe véve alakíthatók csak ki, a szállók legalább 80 munkavállaló befogadására kell, hogy alkalmasak legyenek. Az önkormányzatoknak vagy gazdasági társaságának az önerő mellett rendelkezniük kell anyagi biztosítékkal, továbbá az új szálló építését két éven belül be kell fejezni, a meglévő felújítása pedig nem tarthat tovább egy évnél. A program szabályai szerint a szállók működtetését álláskeresőknek kell végezniük, ezzel tovább segítve elhelyezkedési esélyeiket.

Tovább a pályázati kiírásra

A szállókat a megépítéstől számítva legalább tíz évig fenn kell tartani, ehhez segítséget nyújt, hogy a munkaadóknak bérleti szerződést kell kötniük az önkormányzattal, vagy annak cégével, a díj pedig a működésre fordítható. A támogatási igények 2019. május 15-ig nyújthatók be az igénylő székhelye szerint illetékes kormányhivatalhoz.

Pályázzon velünk!
Pályázatírás