palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Megkezdődött az általános iskolai beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

A koronavírus járványra tekintettel minimális személyi kontaktus mellett, 2020. április 6-24. között tudják a szülők a szeptember 1-től tankötelessé váló gyermeküket beíratni. A körülmények miatt a szülők e-mailben, telefonon, illetve a KRÉTA rendszeren keresztül jelezhetik a szándékukat.

A nem körzetes iskolákba 2020.04.06-04.24. között lehet beíratni a gyermeket, a körzetes iskolák esetében pedig hivatalból zajlik a beíratás 04.28-áig.

A vészhelyzetre tekintettel a szülőket kérik, hogy lehetőség szerint a gyermek felvételi kérelmét online módon küldjék be. A közelmúltban a köznevelési államtitkár közölte, hogy az Oktatási Hivatal már a hónap elején továbbította a körzetes intézmények fenntartóinak a hozzájuk tartozó gyermekeknek az adatait.

A szülők, gondviselők a körzeti iskolák listáját megtalálhatják a https://kir.hu/korzet keresőjében.

Az idei évben a felvételi kérelmek benyújtása 2 szakaszban történik.

Az első szakaszban 2020.04.06-04.24. között azok adhatják be a kérelmüket akik:

  • nem állami fenntartású általános iskolába,
  • állami, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják íratni a gyermeket.

A második szakaszban 2020.04.28-05.14. között azok adhatják be a kérelmüket akik:

  • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják íratni a gyermeket, amely nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola,
  • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába szándékoznak beíratni a gyermeket.

Ha a szülő a lakóhely szerinti körzetes iskolába szándékozik beíratni a gyermekét, akkor oda az iskola kötelezően, hivatalból felveszi a gyermeket. Ebben az esetben a szülőnek csak megerősíteni szükséges a jelentkezést. A szülők e-mailben, telefonon illetve a KRÉTA rendszeren keresztül jelezhetik az iskolák felé a szándékukat. Online módon intézhető a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap felületen.

Az adatok egyeztetésére 2020.05.21-ig kerül sor a KRÉTA rendszeren keresztül. Amennyiben a szülőnek nincs lehetősége az elektronikus adategyeztetésre, akkor a tanév kezdetekor, személyesen mutathatja be a megfelelő dokumentumokat.

A nem körzetes iskolákban a beiratkozás 2020.04.06-04.24. között zajlik, az általános iskolák a veszélyhelyzet által meghatározott egészségügyi szempontokra figyelemmel, a szándéknyilatkozatok alapján elkészítik a beiratkozások időpontjára való beosztást, amelyről tájékoztatják a szülőket.

Azok az iskolák, amelyek KRÉTA rendszerrel rendelkeznek, a KRÉTA rendszeren keresztül bonyolítják le. Az iskolák legkésőbb 2020.04.27-ig döntenek a gyermek felvételével kapcsolatban, és erről értesítik a szülőt, és a gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.

(Forrás: Oktatási Hivatal)