palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Megmérettetés képzőművészeti pályázat

garbo_logoA GARBO Kiadó melletti LILAKÖD Könyveskávézó idén, a tavasz közeledtével, szeretné izgalmasabbá tenni életét, környezetét, és ebbe bevonni a Lilaköd látogatóit, képzőművészeti pályázatot hirdet. Különlegessége, hogy a behozott papíralapú munkákból (részleteket ld. a feltételeknél), kiállítást rendezünk, és a közönségszavazatok alapján választjuk ki, mely alkotások díszítsék jelenlétükkel az irodalmi kávézó falát.

Cím: Megmérettetés

A pályázat leírása: A pályázatra a pályaműveket folyamatosan lehet bevinni és leadni, a leírás részleteit alább lehet olvasni. A legvégső leadás ideje: 2011. március 25.

A képeket folyamatosan várjuk a kávézóban, nyitvatartási időben: Hétfőtől péntekig 11- 20 óra között.

A művek technikai paraméterei:

  • anyaga papír alapú
  • elkészítési technikája szabadon választható, egyedi, saját kezűleg, kézzel készített rajz, akvarell, vagy egyéb technika lehet (számítógépes grafika, kollázs kizárva)
  • témája szabadon választható
  • papírmérete (képméret): 30 x 40 cm
  • lehet álló, vagy fekvő egyaránt
  • nem lehet egy már meglévő műalkotás másolata
  • legyen kiállításkész keretben.

A pályázat 6 heti ciklusból áll. Az első héten várjuk a pályaműveket, a második héten a képeket kitesszük a kávézóban, ezen, a második héten lehet rájuk szavazni. A második héten behozott műveket a harmadik héten állítjuk ki, akkor lehet rájuk szavazni. A harmadik héten behozottakat a negyedik héten, a negyedik héten behozott műveket az ötödik héten, és az ötödik héten behozott műveket a hatodik héten állítjuk ki.

A heti kiállítás péntekén 17 órától lesz az azon a héten kiállított művek közötti eredményhirdetés. (2011.03.04., 2011.03.11., 2011.03.18., 2011.03.25., 2011.04.01. péntek)

Minden héten a legtöbb szavazatot kapott kép, összesen 5 mű, továbbjut a végső nagy kiállításra.

A 6. hét 2011.04.01-én zárul. Ezt követően az 5 kiállítás alatt, hetente kiválasztott legjobb kép felkerül a falra. Az 5 nyertes kép díszíti ezen a tavaszon a Lilaköd Könyveskávézó falát. Ezek közül az első 3 helyezett díjazásban is részesül. Az ünnepélyes díjkiosztás 2011.04.05-én lesz.

  • 1 díj: 15 000 Ft készpénz,
  • 2 díj: 5 000 Ft értékű ajándékutalvány,
  • 3 díj: 3 000 Ft értékű ajándékutalvány.

A pályaműveket személyesen kell leadni a Garbo Kiadó Lilaköd Könyveskávézójában (Budapest, XIII. ker. Tátra utca 22), és ott befizetni a pályázati díjat készpénzben.

A pályázatra beadott műveket a Garbo Kiadó az eredményhirdetésig egy gyűjtőmappában tárolja. A kiadó nem tudja biztosítani ennél szakszerűbben a képek tárolását, így a képekért anyagi felelősséget nem vállal.
A Megmérettetés, vagy a kiállítás után a Kiadó a képeket visszaadja a pályázónak.

Pályázati feltételek:

Életkor: 18 év fölött
Feltétele, hogy az alkotó vállalja a kávézóban való esetleges többszöri személyes megjelenést.
Egy pályázó maximum 3 művel pályázhat.

Minden beküldött mű hátoldalán szerepeljen a készítő neve, a mű címe és témája, valamint mellékelni kell egy papírlapot, melyen szerepeljen ugyanaz a név, mű cím, és téma, valamint a készítő e-mail címe, telefonszáma, életkora.

Végzettség vagy foglalkozás tekintetében semmiféle feltétel nincs.

A pályázat nevezési díja: 2 000 Ft/mű

Bővebb információ: www.garbokiado.hu ; www.lilakod.garbokiado.hu