palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Melyik a kedvenc budapesti panellakóteleped? budapesti lakótelep-bajnokság

A FŐTÁV és az Urbanista közös murijában, a Lakótelep-bajnokságban  Budapest kedvenc távfűtött panellakótelepeit keresik.

Mondátok meg, hol vannak a legtutibb panelkecók, hol a legjobbak a parkok, a legklasszabb a közlekedés, a boltok, miegymás.

 

Persze egy ilyen játék soha nem a racionális érvek ütköztetésénél dől el, sokkal inkább a személyes érzéseken. Hol laktok vagy hol nőttetek fel, hol játszottatok gyerekkorotokban, hova jártatok/jártok a csajotokhoz/pasitokhoz? Vagy csak egyszerűen a szomszédodban, kerületben van és szereted? A kérdést úgy is feltehetném egyszerűen: hova húz a szívetek?

Tavaly nyáron volt egy nagy sikerű játék ugyanitt az Urbanistán, a Városnegyed-bajonkság, melyben kemény harcok után kiderült, melyik városrészt szeretitek a legjobban Budapesten. Már akkor felmerült, hogy hiába szabtunk ki nagyjából egységes lakókörzeteket az Otthontérkép segítségével, nehéz volt összehasonlítani az almát a körtével, vagyis mondjuk egy kertvárosi övezetet és egy belvárosi bérházas környéket.

(Érdekes módon már ott is bekerült pár mostani játékunkkal határeset a top3-ba, hiszen a József Attila, ha nem is klasszikus panel, de lakótelep, Újlipótváros meg cakli-pakli távfűtéses, de ebbe most ne menjünk bele.)

Tehát most tematikus bajnokság következik, mégpedig Budapest legszerethetőbb, legkedvencebb, klasszikus, távfűtött panellakótelepét keressük!

A játék menete a megszokott lesz. Ez a -1. forduló, ahol a tippjeiteket várjuk. Kik legyenek az indulók? Melyik panellakótelepet szeretitek és miért? Mindenféle megkötés nélkül várjuk a lakótelepneveket, persze ha rövid indoklást biggyesztetek mellé, az nem baj.

Aztán a javaslataitok alapján összeáll, hogy kik indulnak a versenyen, majd attól függően, hogy hány “játékost” javasoltatok, kihirdetjük a játék menetét, és indulhat a bajnokság! Klassz móka lesz, már nagyon várom.

Na vajon ki lesz 2013 Panelbajnoka?

Tovább:  Melyik a kedvenc budapesti panellakóteleped? budapesti lakótelep-bajnokság