palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Menjek, vagy maradjak? művészeti pályázat

kepesitaOlyan kortárs művészeti alkotásokat várunk bármilyen médiumban – festmény, grafika, szobor, installáció, fotó, film, multimédia stb., – amik a ’Menjek, vagy maradjak?’ témakörét járják körül.


Utazások alatt folyamatosan felmerülő dilemma az, hogy hol, miért és meddig maradunk egy bizonyos helyen. Mit jelent számunkra egy bizonyos helyszín, mikor állunk tovább és miért, milyen érzésekkel távozunk? Mik a búcsú mozgatórugói, milyen érzésekkel tekintünk egy új, ismerős vagy ismeretlen helyhez kapcsolódó jövőbe?
Ezek a kérdések nem csak az utazás, hanem életünk során, életszakaszok és korszakváltások kapcsán is felmerülnek. Ma Európában, beleértve Magyarországot is, a ’menjek vagy maradjak?’ különösen a fiatalabb generáció életében akkut kérdés. A pályázat témája tehát tágan értelmezhető, de fontos, hogy a pályázó művek kapcsolódjanak ehhez a dilemmához.

A támogatásra szánt összeg: 400.000HUF.

Pályázó személyek: 35 év alatti magyar kortárs képzőművészek

Beküldési, határidő: 2014. november 16, vasárnap.

Az összes anyagot elektronikusan/ emailben várjuk  egy PDF-ben a collection@kepesita.org email címre.

A pályázat anyaga:

  • önéletrajz
  • portfólió
  • a pályázó anyag dokumentációja, leírása
  • ár/költségvetés (mi tartozik pontosan a megvásárlásra kínált alkotás(ok)hoz, pl. 1db x cm xy cm olaj vászon festmény, 5 db x cm xy cm számozott litográfia sorozat stb.)
  • nyilatkozat arról, hogy a pályázó mű „dobogós” szelekciója esetén az anyag feltölthető-e vagy sem a Kepesita Collection blogjára

Hiányos pályázati anyagot nem áll módunkban elbírálni. Kérjük, készüljetek fel arra, hogy az első 10-be bekerült anyagokat élőben bírálja el a zsűri, tehát a műtárgyak – ideális esetben a művész által – személyes bemutatásra kerülnek egy később megadott címen.

A pályázati anyagot szakmai zsűri értékeli.

A nyertes pályaművet a http://www.kepersitacollection.com blogon tesszük közzé2014. december 1-jén.