palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mersz-e bátor lenni? Terézanyu pályázat

Ki mertél-e állni magadért, vagy másért, vagy csak szerettél volna? Mertél-e változtatni, túllépni a korlátaidon, ugrani, repülni- vagy még nem sikerült, még gyűjtöd hozzá az erőt, a bátorságot, az inspirációt? A személyes bátorságról, merész döntésekről, vakmerő változtatásokról – vagy éppen a próbálkozásról, vágyakozásról szóló női történeteket várunk április 9-ig. Idén újdonság, hogy „egyperces” videóval is pályázhattok. A nő és a szabadidő után a bátorságról szóló történeteket várunk. Ez a 8. Terézanyu pályázat témája.

A Terézanyu pályázat tavalyi írásaiból az derült ki, hogy mit jelent számotokra a kikapcsolódás, szántok-e egyáltalán időt magatokra, megengeditek-e a töltődés luxusát? A válasz – a számos sikertörténet mellett – inkább nem volt. A bűntudat, a „nem vagyok elég jó” belső hangjai hatására ritkán engedjük meg maguknak az énidőt, szabadságot. A társadalmi vélt vagy valós elvárások, a beidegződések és családi hagyományok mind arra szorítanak minket, hogy ne bolygassuk meg a kialakult rendet. Mersz-e bátor lenni? Idén ez kérdés.

Egy percben a bátorságról

Az idei pályázat nyitó kampányában inspirációképpen a Terézanyu pályázat korábbi díjazottjai és a zsűri tagjai beszélnek saját bátorságukról – vagy éppen az arra való erőt gyűjtésről. Beke Zsuzsa, a Terézanyu pályázatot támogató Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa írónő, a Terézanyu pályázat megálmodója, Dobó Kata színművésznő, Pásztor Anna énekesnő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó vallott egyperces kisfilmekben vívódásokról, nehezen, de bátran meghozott döntésekről. A Terézanyu kampány idén Nőnapon indul, naponta egy történetet láthattok majd a honlapon és facebook oldalunkon.

Bátorság kell annak felismeréséhez is, ha éppen nem tudunk bátrak lenni

Az idén a bátorságról várunk személyes történeteket. Szokásunkhoz híven mindenre kíváncsiak vagyunk, nem csupán a sikertörténetekre. Írd meg nekünk E/1-ben, max. 5000 karakterben, vagy mondd filmre egy percben, hadd örüljünk együtt a bátor döntésedről, lépésedről szóló történetednek, a változásnak, amelynek eredménye, jutalma lett egy fontos változás az életedben. De osztozzunk abban az érzésben is, ha éppen nem sikerül bátornak lenni, merészen átlépni, túllépni, elrugaszkodni. Írjatok nekünk bátor elhatározásaitokról, tudván tudva, hogy kiállásunk magunkért és másokért nem hozhat mindig sikert. Értékeljük a próbálkozást is, hiszen egymás bátorságából meríthetjük a legtöbb erőt a sajátunkhoz!

A díjazott egyéni írások számára megjelenési lehetőséget biztosítanak a terézanyu.hu és a Nők Lapja Psziché felületein. A történetekkel inspirálni szeretnék a nőket, hogy merjenek lépni, és támogassák egymást, hiszen ez mindannyiunk érdeke.

Nyolcéves a díj

Az idén nyolcadik éves Terézanyu pályázat története során eddig közel tízezer írás érkezett, ami azt mutatja, hogy egyre több nő meri nyíltan felvállalni az érzéseit, mindennapi küzdelmeit.

A pályázat feltételei:

  • a vallomásokat a pályázóknak egyes szám első személyben kell megírniuk, terjedelmük maximum 5000 karakter lehet.
  • Az egyperces videók hossza maximum másfél perc lehet.

A pályaművek leadási ideje 2017. április 9.

A nyerteseket a zsűri tagjai: Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa írónő, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Dobó Kata színésznő, Pásztor Anna énekesnő választja ki. A felolvasással egybekötött díjátadó május 4-én lesz.

Érdemes tehát inspirálódni az izgalmas egypercesekből a Terézanyu Facebook oldalán, a pályázatok feltöltéséhez pedig ide kattintani.