palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Metro Global Video Challenge pályázat

metro pályázatÜdvözlünk a Metro Global Video Challenge versenyben! Készíts egy rövid videofelvételt a mobiloddal, digitális kameráddal vagy filmfelvevőddel és nevezz be a három kategória egyikébe! Megnyerheted a 150.000 Ft értékű vásárlási utalványt és filmforgatásokon való részvételi lehetőséget az ország legnevesebb producereivel, sőt megnyerheted a nemzetközi főnyereményt is, egy 2000 euro értékű utazást a világ 100 Metro-városának egyikébe!* A nemzetközi nyertessel készült interjú és a filmjének story-boardja ** a világ összes Metrójában bemutatásra kerülnek – 17 millió Metro-olvasó láthatja! Sok szerencsét!

A három kategória (“Városom”, “Barátaim és én”, “Kedvenc időtöltésem”) nemzetközi nyertesei a Metro városok egyikébe szóló kétszemélyes utazást kapnak.*

Ezen túlmenően, a nyertesek nemzetközi ismertséget szereznek azáltal, hogy 2010. június 29-én megjelentetjük a velük készült interjúk mellett, videóik forgatókönyvét** is, melyet világszerte 100 Metro város 17 millió olvasója lát majd.

* Hogy lássa, mely városokban jelenik meg Metro, látogasson el a www.metro.lu/about/world_map oldalra.
Az utazás összértéke 2,000 Euro. Ez azt jelenti, hogy egy olasz nyertes 8 napot tölthet el Párizsban, vagy 3 napot New Yorkban.

** A forgatókönyvek grafikai megjelenítések: illusztráció-sorozatok vagy képek egymás utáni megjelenítései annak érdekében, hogy a későbbi mozgókép, animáció, mozgó grafika láthatóvá váljon.

A magyarországi nyertesek nyereményei

A három kategória (“Városom”, “Barátaim és én”, “Kedvenc időtöltésem”) magyarországi nyertesei megnyerik a következőket:

 • 150.000 Ft-os vásárlási utalvány egy elektronikai szakáruházba
 • Részvételi lehetőség az Üvegtigris 3. film forgatásán, egy reklámfilm forgatásán és részvételi lehetőség a Madách Színház rendezői páholyában a “Diploma előtt” c. darab előadásán.

Részletek:

 • A versenyben három témakörben lehet részt venni. Ezek a kategóriák: „Városom”, „Barátaim és én”, valamint „Kedvenc időtöltésem”.
 • Minden kategóriában legfeljebb egy videóval vehet részt, ami azt jelenti, hogy maximum három (minden kategóriában egy).
 • A benyújtott videó anyagok egyenként nem haladhatják meg a 90 másodperc tényleges időtartamot.
 • A videó anyag bárhol rögzíthető, akár a lakóhelyétől távol is. Kivételt képez ez alól a „Városom” témakör, aminek az anyagát a lakóhely szerinti városban kell rögzíteni.
 • Ugyanaz a videó több kategóriában nem nevezhető.
 • A videók készülhetnek mobiltelefonnal vagy egyéb videotechnikával, és szabadon szerkeszthetők, alakíthatók digitálisan, valamint zenei aláfestést is tartalmazhatnak.
 • Kizárólag saját tulajdont képező és saját szerzői jogvédelem alatt álló videóval lehetséges benevezni a pályázatra.
 • A benyújtási határidő 2010. május 24. Csak azok a pályázatok vesznek részt a versenyben, melyet a határidőig feltöltöttek a www.metrovideochallenge.com weboldal magyarországi aloldalára.
 • Az első értékelési körben egy helyi szakmai zsűri kiválasztja mindhárom kategóriában a 10 legjobb videót (az eredményhirdetésre 2010. május 31-én kerül sor).
 • A helyi szakmai zsűri szűkített listája alapján a közönség interneten megszavazza a három területi nyertest (kategóriánként egyet). Az eredményhirdetésre 2010. június 17-én kerül sor.
 • A három területi győztes részt vesz a globális döntőn, ahol a nemzetközi szakmai zsűri kiválasztja mindhárom témakörben a győzteseket (eredményhirdetés 2010. június 29-én).

Forrás: http://www.metrovideochallenge.com/hu