palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Metro Photo Challenge pályázat

metro photo challenge pályázatÜdvözlünk a Metro Photo Challenge pályázatában. Készíts egy fotót mobiltelefonnal vagy digitális fényképezőgéppel, nevezd be az alábbi három kategória egyikébe és nyerd meg az utazást* a négy kontinens 100 Metro nagyvárosának egyikébe. A nemzetközi nyertesekkel készült interjúkat és fotókat világszerte megjelenteti a Metro, melyet 17 millió ember olvashat és láthat! Sok szerencsét!


Nyerj egy 2000 euro értékű utazást a világ 100 Metro városának egyikébe! Megnyerheted a 150.000 Ft értékű vásárlási utalványt és filmforgatásokon való részvételi lehetőséget az ország legnevesebb producereivel.

 1. A verseny 3 témája, amelyek egyben a kategóriák: „Érzések és érzelmek„,” Kedvenc helyem” és a „Élünk és utazunk”.
 2. A díjazásnál figyelembe kell venni, hogy az adott fotó a származási ország valamely városában kell hogy készüljön.
 3. A pályázatba 1 és 21 darabszám között küldhet be fotókat (maximum 7 darabot minden kategóriában).
 4. Ugyanazt a fotót akár több kategóriába is be lehet nevezni, habár a pályázat csak egy kategóriában nyerhet. Ebben a valószínűtlen esetben, a pályázónak kell eldöntenie, hogy alkotása mely kategóriában legyen a nyertes.
 5. A fotók mérete egyenként maximum 5MB lehet.
 6. A Metro Photo Challenge célja az, hogy a fotográfiai képességeket jutalmazza és ne utómunkálatokat, Photoshop szerkesztési ismereteket.Nagyobb digitális manipuláció nem engedélyezett ((amely magában foglalja: pixelezés, átszínezés, fotó egyszínűvé alakítása, fotó kollázs, a fotó tartalmának manipulálása / pl. ha 1 madár szerepel a fotón – ennek többszörözése nem megengedett/, az ég átalakítása, más fényképek elemeinek felhasználása stb.) High Dynamic Range Imaging fotók (HDRI vagy csak HDR) nem engedélyezettek. HDRI technika, ahol széles dinamika tartományú képeket hozhatunk létre a fotó világosabb és sötétebb területei között, mint a normál digitális képalkotó technikáknál és fényképészeti módszereknél. Kisebb digitális manipulációk megengedettek (amely magában foglalja: kontrasztok kiigazítását, kisebb változtatásokat a színtelítettségben, fekete-fehér képpé alakítást, fotó megvágását) Természetes fényképészeti hatások megengedettek, amelyek analóg kamerákkal érhetők el (hosszú exponálási időt, a mozgó fények felvételét a kamera hosszabb exponálási ideje alatt, halszem objektív használata). A fenti szabályok megsértésének gyanujánál a Metro és a zsűri bármikor kizárhatja a pályázatokat a versenyből.
 7. A fotó készítőjének kell lennie az egyedüli szerzőnek, valamint a szerzői jog tulajdonosának.
 8. A pályázatok beérkezésének határideje: 2010. november 9.
 9. A nyertesek kiválasztásának első szakaszában a helyi zsűri választja ki a 10 legjobb fotót a meglévő 3 kategóriában (nyertesek kihirdetése: 2010. november 23.).
 10. A helyi zsűri által kiválasztott listából a közönség online szavazással választja ki a 3 helyi nyertest, minden kategóriából egyet (nyertesek kihirdetése: 2010. december 14.).
 11. A 3 nyertes bejut a nemzetközi döntőbe, ahol a nemzetközi zsűri választja ki a nemzetközi nyerteseket, minden kategóriából egyet. (nyertesek kihirdetése: 2010. december 21-én)
 12. A nemzetközi nyertesek decemberben e-mailben kapnak értesítést, amely értesítésre három (3) naptári napon belül válaszolniuk kell. Válasz hiánya a versenyből való kizárást vonja maga után, így a soron következő nyertes jelölt kapja a díjat.
 13. A potenciális nemzetközi nyerteseknek az értesítő e-mail átvételétől számított öt (5) munkanapon belül el kell küldeniük az aláírt: (1) Alkalmassági nyilatkozatot, (2) Felelősségvállalási nyilatkozatot, valamint ahol ezt a jogi háttér lehetővé teszi, a (3) Reklámozási nyilatkozatot és a (4) Tulajdon igazolást, továbbá a (5) Licencet, melyben a pályázó tanúsítja, hogy ő a fotó – valamint az elküldött fotóhoz kapcsolódó valamennyi szellemi tulajdonjog – tulajdonosa, és hozzájárulását adja a Metro International és annak partnerei, így többek közt az MTG Metro Gratis Kft. és a szponzorok, valamint azok licenccel bíró partnerei számára, hogy azok visszavonhatatlanul, örökérvényűen, világszinten, nem kizárólagos módon sokszorosítsák, terjesszék, megjelenítsék fotóját, és azt felhasználva egyéb munkákat állítsanak elő belőle (forrásmegjelöléssel), a Versennyel kapcsolatban, valamint a Verseny promóciójával kapcsolatban, bármiféle további ellenszolgáltatás nélkül. Amennyiben a pályázó nem küldi el határidőre a szükséges dokumentumokat a Szponzor részére, úgy az a Versenyből való kizárását, és egy másik potenciális nyertes kiválasztását eredményezheti
 14. Emellett Ön közzétehet egy képgalériát a weboldalunkon (havonta max. 2 MB terjedelemig, fotónként max. 200 KB-ig). Azonban ezek a képek nem vesznek részt a versenyben.

Nevezési feltételek

 • A Metro Global Photo Challengeben való részvételhez nem szükséges vásárolni.
 • A pályázó Magyarországon élő, akár 18 év alatti személy is lehet, létező e-mail címmel kell rendelkeznie. A díjak átvétele jogosultsági igazolással történik. Amennyiben a nyertes a 18 év alatti, szülő vagy gondviselő kíséretében veheti csak át a díjat.
 • A fotóversenyen a Metro International, valamint társvállalatainak alkalmazottain, megbízottain, vállalkozóin és tanácsadóin valamint ezek családtagjain kívül bárki részt vehet.
 • A díjak át nem ruházhatók és készpénzre nem válthatók. A Metro fenntartja magának a jogot, hogy a díjakat azonos vagy nagyobb értékű ajándékkal bármikor helyettesítse.
 • A Metro a nyerteseket e-mailben értesíti ki. Amennyiben a nyertes az e-mail kiküldését követő 3 napon belül nem jelentkezik díjának átvételére, a Metro fenntartja magának a jogot, hogy a díjat átruházza egy másik nyertesre.
 • A Metro döntése végleges, arról vitát nyitni vagy egyezkedni nem lehet.
 • A nyerteseket felkérik, hogy vegyenek részt népszerűsítő programokban. A Metro fenntartja a jogot, hogy nevüket nyilvánosságra hozza.
 • A nemzetközi díj tartalmazza a nyereményutazás során a nyertes által készített fotók közlésének jogát. A Metro fenntartja a jogot, miszerint a nemzetközi hálózat bármely érintett lapjának képszerkesztője minőségi hiányosságokra hivatkozva elutasíthatja a fotók közlését az adott országban megjelenő lapban.
 • A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak, hogy a pályázati fotókat a Metro sokszorosítsa, kiállítsa, nyomtatásban, vagy bármilyen egyéb formában közölje a pályázat lezárásától számított 2 éven belül.
 • A versenyben való részvétel magába foglalja a fotóalbumba való bekerülést – amelyben Metro országok legjobb fotósainak képei, címei és nevei jelennek meg.
 • A versenyben való részvétellel Ön teljeskörűen hozzájárul ahhoz, hogy a Metro egy promóciós fotó albumban (itt megtalálhatja a leírást) megjelentesse az Ön képeit. Ezzel az engedéllyel Ön jogot formál az albumban való megjelenéshez, az erkölcsi jogra hivatkozván kivételt képez ez alól saját nevének megjelentetése. Ez utóbbi esetben, Ön ezennel elfogadja, hogy nem kap másolatot az említett promóciós albumból. Az album közzéteszi az Ön vezeték- és keresztnevét, fotójának címét – az Ön engedélyével.
 • A Metro fenntartja magának a jogot, hogy feltűntethesse a pályázati fotók mellett a pályázó nevét, életkorát, városát a versennyel kapcsolatos marketing, szerkesztőségi promóciós célokból.
 • A Metro fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályázatokat szerkessze, körbevágja.
 • A Metro nem vállal felelősséget a weboldal tartalmát illetően. Ezen tartalmakkal (fotók, hozzászólások és egyebek) a versenyben résztvevők és a látogatók töltik fel az oldalt; az oldalon önellenőrző moderálás érvényes, melynek keretében a látogatók jelezhetik a nem megfelelőnek tartott, bántó, sértő tartalmakat.
 • Metro fenntartja magának a jogot, hogy a weboldal tartalmát moderálja, beleértve a törlést nem helyénvaló vagy sértő tartalom esetében, mely magában foglalja a felhasználói oldal, a felhasználói fiók eltávolítását, és az összes egyéb intézkedést az ilyen és ehhez hasonló tartalom eltávolítása érdekében.
 • Abban az esetben, ha a Metro, vagy bármely szervezet, amely szakmailag kötődik a jelenlegi versenyhez, olyan rendellenességet vél felfedezni, vagy azt gyanítják, hogy a résztvevő megakadályozza a verseny normális előre menetelét (pl. bármely illegálisan, műszaki vagy számítógépes eljárás útján történő hamisítás), a résztvevőt kizárja a versenyből. E tekintetben fontos megemlíteni, hogy a Metro biztosította a megfelelő technikai támogatást, hogy felismerje az esetlegesen felmerülő, rendellenes vagy csalárd tevékenységet (végrehajtás), a jelenlegi versenyben történő részvétellel kapcsolatos változtatásokat, mely a díj elérésének érdekében történik.
 • ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK:Metro fenntartja magának a jogot, hogy a jelenlegi zárt verseny feltételeit bármikor megváltoztathatja, a verseny lezárását megelőző napon esetlegesen törölheti, még ha nem is volt valós indoka, a megfelelő felkészüléshez kommunikálnia kell az új szabályokat, feltételeket, vagy az esetben a verseny végleges törlését. Metro nem vállal felelősséget a verseny alatt előforduló esetleges technikai, telefonos vagy számítógépes hibákért, vagy bármilyen más felróható körülményért, amely a jelen promóció fejlesztését és az abban való részvételt érintheti. A Metro a nyeremények kiértesítésétől számított, maximum 1 hónapig tudja elfogadni a reklamációkat.

Weboldal: http://www.metrophotochallenge.com/hu