palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Minden nap népzene – Felhívás zenészek/zenekarok részére

Erkély-koncertek a Hagyományok Házában. A felújított Budai Vigadó Corvin téri teraszán, a nándorfehérvári csatára emlékező déli harangszó után, buzdításként a kitartásra, népzenei erkély-koncertek szervezésébe fogunk. Hisszük, hogy ebben a nehéz időszakban sem csak „kenyérrel él az ember”, hiszen a népzene is segít hordozni a reményt a kilábalásra, a hétköznapokhoz való visszatérésre.


A Hagyományok Háza és a Hagyományok Háza Baráti Köre ezzel a programmal ugyanakkor segíteni kívánja a népzenész-társadalmat, akik a koncertek, nyilvános zenélési alkalmak drasztikus elmaradásával gyakorlatilag kenyér nélkül maradtak. Tehát elsősorban olyan szabadúszó zenészek jelentkezését várjuk, akiknek jelenleg nincsen fellépési lehetőségük.
Az erkély-koncerteket rögzítjük és élőben is közvetítjük a közösségi média felületeinken.

Olyan előadók, formációk (zenekarok esetén az egészségügyi ajánlások figyelembevételével) jelentkezését várjuk, akik Kárpát-medencei népzenét játszanak, legalább 2, de maximum 4 fővel, és rendelkeznek 50 perces koncert repertoárral.
Az erkély-koncerteket minden hétköznap a déli harangszó után kezdjük. A tervezett koncertsorozat hossza: március 26. – április 22., minden hétköznap.

Az erkély-koncerteket a maximálisan elvárható egészségügyi biztonsággal, teljesen érintkezésmentesre tervezzük.

A jelentkezéshez szükséges a regisztrációs adatlap kitöltése. A beadott zenei anyagok alapján a Hagyományok Háza főigazgatója, Kelemen László, továbbá Pál István „Szalonna” és Árendás Péter dönt a zenekarok felkéréséről.

A jelentkezés/regisztráció a keret beteltéig folyamatos.
A koncerteket megvalósító előadókkal, zenekarokkal megbízási szerződést kötünk.

Regisztráció

A részletekkel és a jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információt e-mailben adunk a szervezes@hagyomanyokhaza.hu e-mail címen.