palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mire számíthatunk a következő hét évben az uniós források terén? – szakértői tanácsok pályázatíróknak, projektmenedzsereknek

Kik számíthatnak több támogatásra és kik kevesebbre a most záruló hét éves időszakhoz képest? Mely szakterületek képviselőinek érdemes felkészülniük a pályázatok figyelésére, a pályázatírásra? Hol csíphetjük meg a céljainknak megfelelő pályázatokat? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában segít Kellermann Éva pályázati szakértő, a projektmenedzsment képzés oktatója… 

Hogyan tovább, uniós pályázatok? (2014-2020)

Bár a közvéleményt az uniós pályázatokkal kapcsolatban elsősorban az foglalkoztatja, hogyan kell sikeres pályázatot írni, a sajtóban pedig 2013 derekán egyre többet olvashatunk arról, hogy sikerül-e maradéktalanul lehívni a jelenleg rendelkezésünkre álló forrásokat, addig a jövő szempontjából az idei év talán még fontosabb kérdése az, hogyan is fog alakulni az uniós támogatások rendszere 2013 után.

Az EU 7 éves tervezési ciklusonként szabályozza újra a támogatások felhasználását, és szabja meg tagállamonként az elkölthető keretösszegeket. Jelenleg a 2007 és 2013 közötti tervezési ciklus utolsó évében járunk, azaz idei év végéig kell megpályáztatni és leszerződni a ciklusban elérhető maradék forrásokat (a kedvezményezetteknek még további két évük van a támogatás felhasználására és az elszámolásra).

A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus a szakértő szemével

Kérje el a teljes tanulmányt, melyben választ kaphat az alábbi kérdésekre!

  • Melyek az EU jelenlegi, 2007-2013-as költségvetési ciklusának fontosabb jellemzői?
  • Melyek lesznek az EU 2014 és 2020 közötti kohéziós politikájának fontosabb jellemzői?
  • Hogyan hasznosítja majd Magyarország a 2014–2020 közötti fejlesztési összegeket? Mit lehet tudni az erre az időszakra szóló hazai tervdokumentumokról?

A tanulmány teljes szövegét kérésére szívesen elküldjük Önnek pdf-formátumban. Írjon nekünk a kepzes@tpf.hu e-mail címre, és munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

A szerzőről:

A cikk szerzője Kellermann Éva pályázati szakértő, tanácsadó, tréner, aki bő másfél évtizede európai uniós pályázatok kiírásával, megírásával, program- és projektszintű menedzsmentjével foglalkozik. 2004 óta a pályázati és projektmenedzsment tanácsadás mellett elsősorban trénerként dolgozik, a Tempus Közalapítvány vezető trénere és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem óraadója.

Az évek során összegyűjtött tudása elérhető a Tempus Közalapítvány Projektmenedzsment lépésről lépésre c. továbbképzésén, a feltételeket megtalálja a www.tka.hu honlap képzések menüpontjában, vagy a következő elérhetőségeken: kepzes@tpf.hu, 06-1-237- 1300/120.

—————————————————————-

Mire számíthat a cikksorozat következő részében?

—————————————————————-

Mi igaz, mi hamis a pályázatokkal kapcsolatos népszerű közvélekedésekből? Mi az, aminek tényleg van alapja és mi az, ami pusztán hangzatos városi legenda? A pályázatok és az uniós források körüli számos bizonytalanságot és félreértést egy következő cikkünkben segítünk majd tisztázni…