palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mit tegyél, ha a céges pályázat összege nem elég? (X)

A leggondosabb tervezés mellett is előfordul, hogy a megnyert céges pályázat összege nem elég a kitűzött beruházás korrekt befejezéséhez, vagy éppen pont a megvalósítás során derül ki, hogy további forrás bevonásával a megtérülés még inkább növelhető egy párhuzamos fejlesztés elindításával.

Az sem ritka, hogy a magas infláció vagy a hullámzó devizaárfolyam miatt válik szükségessé a pályázat melletti kiegészítő forrás bevonása. Ilyenkor kézenfekvő megoldást jelenthetnek az üzleti célú hitelek.

üzleti hitel

Miért érdemes üzleti kölcsönt felvenni? Az okok, amiért egy vállalkozásnak hitelre van szüksége, a cég beindításától kezdve egészen addig terjednek, hogy lehetővé tegyék a nyereséges növekedést. A hitel segíthet a vállalatnak elérni a céljait, vagy biztosíthatja a következő lépések megtételéhez szükséges pénzügyi tartalékot. Ha nem biztos, hogy a hitelfelvétel a megfelelő lépés a vállalkozás számára, akkor mindenképpen nagyon alaposan szükséges tájékozódni és megfontolni az elérhető lehetőségeket.

A piacon rengeteg különböző szereplő van, akik üzleti hitelt nyújthatnak: a nem banki pénzügyi vállalatok, a hagyományos bankok, a kormányzati intézmények és a közösségi finanszírozás több olyan lehetőség, ahol a vállalkozók üzleti hiteleket igényelhetnek.

Ha szeretnéd áttekinteni vállalkozásod pénzügyi lehetőségeit, akkor érdemes olyan független helyen tájékozódnod, ahol minél többfajta pénzügyi termék elérhető, sőt lehetőleg azokat össze is hasonlítják. Az ilyen szolgáltatások közül jelenleg az egyik leginnovatívabbnak számító, nemzetközi pénzügyi platformnak a Financer.com számít, amelynek a tippjeit mindenképpen érdemes figyelembe venni.

Mire érdemes odafigyelni?

A vállalkozások tulajdonosai pénzügyi igényeiknek megfelelően többféle üzleti kölcsönt igényelhetnek: léteznek hosszú és rövid lejáratú hitelek, amelyek különböznek a hitelösszegben és a futamidőben.

Az üzlettulajdonosok a becsült számításaiknak megfelelően választhatják ki a hitel futamidejét. Általában a rövid lejáratú hitelek legfeljebb egyéves futamidőre, míg a hosszú lejáratú hitelek akár öt évre vagy még tovább is terjedhetnek.

A hitelfelvétel során az egyik legfontosabb szempontként megjelenő kamatláb általában a hitel futamidejétől, a biztosítékoktól és a hitelképességtől függ. Hasonlóan az elérhető pályázatokhoz, a lényeg a hitelfelvételnél is a megfelelő tájékozódásban és a hiteles tanácsadás igénybevételében rejlik.